Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Verdubbel de inhoud van je streamingdienst met een VPN

Nieuws | 2 maanden geleden | In samenwerking met onze partners

©
Foto: Pexels
©
Foto: Pexels

We hebben in Nederland geen gebrek aan videocontent. Met bijna 7.000 titels in de Netflix-database, meer dan 2.000 films en series in het aanbod van Prime Video, en nog eens 2.000 bij Disney+ kun je de hele dag kijken en over een paar jaar nog niet alles gezien hebben. De vraag is of je een abonnement nodig hebt op alle streaming services om te kunnen zien wat je wilt. Een abonnement op een Netflix VPN (virtueel privé netwerk) is namelijk goedkoper.

De streamingdiensten hebben veel van dezelfde titels in hun wereldwijde database, maar zenden ze uit in verschillende landen:

  • Sinds 1 januari 2023 is de serie Friends niet langer in de Nederlandse Netflix te vinden. Je hebt nu een Prime Video-abonnement nodig om de populaire serie uit de jaren ‘90 te kunnen zien. In Groot-Brittannië is het echter wel onderdeel van de Netflix-database, en zal daar zeker tot 2025 te zien blijven.
  • Disney+ heeft in landen zoals de Verenigde Staten en Canada de GVR in het pakket, maar deze Roald Dahl-klassieker is in Nederland juist weer te vinden op Netflix.
  • In Nederland kun je alle Men in Black- en Lord of the Ring-films zien bij Prime Video, terwijl je ze in Australië of Zwitserland weer via Netflix kunt kijken.

Toegang krijgen tot de hele database van een streamingdienst

Niet alleen zijn de verschillende titels per land verdeeld over een heel aantal streamingdiensten, de uitzendrechten wisselen regelmatig van hand. Zoals Friends in ons land jarenlang te vinden was bij Netflix, en het nu onderdeel is van de Prime Video-database. Dit is frustrerend voor de klanten.

Een abonnement op alle streaming services is natuurlijk absurd, en het idee van om de paar maanden overstappen ziet ook niet iedereen zitten. De beste optie is dus een VPN gebruiken, want met een VPN kan je toegang krijgen tot de volledige database van een streaming service.

Een VPN is software waarmee je je gegevens en activiteiten op het internet beschermd. Hoewel het bedoeld is als beveiliging, gebruiken veel mensen het ook om toegang te krijgen tot content uit andere landen. Websites en apps kunnen namelijk je locatie niet achterhalen als je een VPN gebruikt. En zo ben je niet beperkt tot inhoud dat gecureerd is voor de Nederlandse markt.

Een VPN gebruiken

Een VPN installeer je op je kijkapparaat in de vorm van een app. Deze kun je downloaden vanuit de App Store, Google Play Store of de Microsoft Store. In de app kun je daarna een land kiezen om verbinding mee te maken. Zodra de verbinding tot stand gekomen is, gaat al je internetverkeer via die verbinding naar een server in het gekozen land.

Zo lijkt het dus voor websites en apps alsof je zelf in dat land bent. Je krijgt dan inhoud aangeboden voor dat land, zoals internationale sites in de plaatselijke taal, en webshops met de plaatselijke munteenheid. Bovendien zullen streamingdiensten de inhoud van dat land weergeven.

Het gebruik van een VPN is in Nederland volkomen legaal, maar streamingdiensten proberen het gebruik uiteraard te blokkeren. Daarom is het belangrijk dat je voor een goede streaming-VPN kiest, als je duizenden titels aan je kijkplezier wilt toevoegen.