Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Top 5 Netflix-series voor de klusser

Nieuws | 2 maanden geleden | In samenwerking met onze partners

©
Foto: Pexels
©
Foto: Pexels

Houd je van klussen en laat je je graag inspireren? Dan vind je hier een top 5 met Amerikaanse en Engelse Netflix-series waarmee je tussen het klussen door even kunt ontspannen.

We benoemen 5 series waarin klussen het hoofdonderwerp is. Iedere serie is op zijn eigen manier uniek en daarom een absolute aanrader.

1. Instant Dream Home

In slechts 12 uur een huis bouwen en een thuis creëren? Het klinkt onmogelijk, maar in Instant Dream Home maken ze het waar. Een groep verbouwers steekt de handen uit de mouwen om van de grond af een huis te bouwen en daarmee een gezin te verrassen. In een halve etmaal de fundering storten, muren opbouwen, nieuwbouw stucen, elektriciteit aanleggen en meer? Het lijkt onbegonnen werk, maar de verbouwers weten keer op keer tegen de tijdsdruk in het gezin en de kijker thuis te verrassen.

2. Dream Home Makeover

Meer verrassende projecten komen voorbij in de Netflix-serie Dream Home Makeover. Ook in deze Amerikaanse feel good serie wordt alles uit de kast gehaald om stellen en gezinnen hun droomhuis te geven. Op iedere detail wordt gelet om ervoor te zorgen dat gezinnen zich thuis voelen in een huis dat helemaal in hun smaak valt en dat alles heeft wat nodig is voor een comfortabel thuisgevoel.

3. Interior Design Masters

De volgende Netflix-serie is afkomstig uit Groot-Brittannië waar een race wordt gelopen tussen gedreven interieurontwerpers. Zij gaan onderling de strijd aan om van niets een prachtige en unieke ruimte te maken. Het dunpleister op de muren op de muren wordt vakkundig voorzien van een stijlvol behang en het hele interieur wordt tot in de puntjes ontworpen en verzorgd. De hoofdprijs: de kans te mogen ontwerpen voor een chic hotel in hartje Londen.

4. Hack My Home

Klussers die houden van efficiëntie en slimme oplossingen thuis, zullen smullen van de volgende Netflix-serie. Dat is de serie Hack My Home, waarin we gezinnen bezoeken die oplossingen zoeken om het huis beter praktischer in te richten. Vier designers komen langs om de situatie te beoordelen en vervolgens oplossingen te bedenken. Met handige opbergmogelijkheden en efficiënte ideeën zorgen zij ervoor dat het huis van de bewoner weer opgeruimd en comfortabel is. Een hele fijne serie om te volgen en om als klusser inspiratie uit te halen waar je thuis zeker iets aan zult hebben.

5. Tiny House Nation

De naam van de volgende Netflix-serie zegt het al. Tiny House Nation gaat over het bouwen van en leven in een tiny house. Gezinnen die de stap zetten naar kleiner wonen, nemen de kijker mee in het proces waarin de tiny house wordt ontworpen en gebouwd. Het bedenken van slimme oplossingen om zo efficiënt mogelijk op een kleine oppervlakte te leven wordt in de serie ten uitvoer gebracht. Uiteraard volgen er de nodige tegenslagen, maar het resultaat is in iedere aflevering weer groots en meeslepend.

Volop klusinspiratie op Netflix

Heb je wat inspiratie nodig op het gebied van klussen en interieurdesign, dan vind je die in deze 5 Netflix-series. Het zijn stuk voor stuk aanraders die je helpen met praktische oplossingen of met stylingtips. Ook de niet-klussers onder ons kijken deze series heerlijk weg, alleen al vanwege het hoge feel good gehalte.