Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Show me the money: 5 succesvolle films over geld

Nieuws | 6 maanden geleden | In samenwerking met onze partners

©
Foto: Pixabay
©
Foto: Pixabay

Van hebzuchtige beurshandelaren tot slimme investeerders en alles daartussenin, de wereld van geld en financiën heeft altijd tot de verbeelding gesproken. Het is dan ook geen verrassing dat er talloze films zijn gemaakt over dit onderwerp. 

Sommige van deze films zijn ronduit spectaculair, terwijl andere ons een diepgaande kijk geven in de complexe wereld van Wall Street en de beurs. In dit artikel presenteren we vijf van de meest succesvolle films die ooit zijn gemaakt over geld en financiën. Van Martin Scorsese's meesterwerk The Wolf of Wall Street tot de hartverwarmende film The Pursuit of Happiness, deze films zullen je zeker laten nadenken over de rol die geld speelt in onze levens en in onze samenleving.

The Wolf of Wall Street (2013)

Deze film, geregisseerd door Martin Scorsese, vertelt het waargebeurde verhaal van Jordan Belfort, een oplichter op Wall Street die een fortuin verdiende door zijn klanten te bedriegen. De oplichter zou in deze tijd zeker een dubbele pasjeshouder of pasjeshouder met muntvak nodig hebben om zijn financiën bij te houden. Leonardo DiCaprio speelt de rol van Belfort en de film werd geprezen om zijn humoristische en satirische kijk op de excessen van Wall Street. 

The Big Short (2015)

Deze film, ook gebaseerd op een waargebeurd verhaal, gaat over de financiële crisis van 2008. Regisseur Adam McKay legt op een toegankelijke manier uit hoe deze crisis kon ontstaan en hoe sommige slimme investeerders deze zagen aankomen en er geld aan verdienden. Met een sterrencast van onder andere Christian Bale, Steve Carell en Ryan Gosling, won The Big Short een Academy Award voor Beste Bewerkte Scenario. 

Wall Street (1987)

Een klassieker onder de films over geld, Wall Street is geregisseerd door Oliver Stone en gaat over een ambitieuze jonge beurshandelaar genaamd Bud Fox, gespeeld door Charlie Sheen, die vastbesloten is om de top te bereiken. Hij sluit een deal met de beruchte Wall Street-magnaat Gordon Gekko, gespeeld door Michael Douglas, en belandt in een wereld van hebzucht en corruptie. 

The Social Network (2010)

Hoewel deze film niet direct over geld gaat, vertelt The Social Network het verhaal van de oprichting van Facebook en hoe het succes ervan leidde tot enorme rijkdom voor de oprichter Mark Zuckerberg, gespeeld door Jesse Eisenberg. De film, geregisseerd door David Fincher, won drie Academy Awards en werd geprezen om zijn scherpe dialogen en sterke cast.

The Pursuit of Happiness (2006)

Deze film, gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Chris Gardner, gaat over een man die alles verliest en dakloos wordt met zijn zoon. Hij probeert wanhopig om een carrière als beurshandelaar op te bouwen om zijn leven weer op de rails te krijgen. Will Smith speelt de hoofdrol en de film werd geprezen om zijn hartverwarmende verhaal over doorzettingsvermogen en hoop.

Er zijn talloze films gemaakt over geld en de wereld van financiën. Deze vijf films zijn enkele van de meest succesvolle en populaire films die dit onderwerp aansnijden en die ons een inzicht geven in de excessen, hebzucht en ambitie die soms gepaard gaan met het najagen van geld.