Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Series bingen in de zomer zonder schuldgevoel? Het mag!

Nieuws | 2 maanden geleden | In samenwerking met onze partners

Wanneer je echt een liefhebber bent van series en films kijken kan er in de zomermaanden al snel een dilemma ontstaan. Zodra de avonden lichter en langer worden en de zon meer gaat schijnen, wordt het al snel not done om binnen te gaan zitten en films of series te kijken.

Mensen verwachten dat je naar buiten gaat, de barbecue aansteekt en bij iedere zonnestraal jezelf op een terras parkeert. Wanneer jij stiekem liever binnen zit en een serie kijkt, is dit soms lastig te combineren. Waarom dit wel gewoon mag, ook wanneer het kwik de 25 graden aantikt? Lees snel verder.  

Me-time 

De sociale dieren onder ons zijn in veel gevallen dol op de zomer. Ze lopen van borrel naar tuinfeest en via barbecues naar het strand. Maar mensen met meer een introvert karakter kunnen hier al snel overprikkeld door raken en overweldigd door worden. Al deze uitbundigheid vinden ze op zich wel leuk, maar het vraagt gewoon ontzettend veel energie.

Het is dan ook goed om dit bewust te bewaken en ook te kiezen voor momenten waarop je oplaadt. In veel gevallen is dit lekker in je eigen omgeving met een boek of serie. Geen prikkels aan je hoofd en mensen met grote verhalen. Dat dit lekker binnen is, is goed te begrijpen. Want buiten zijn veel meer geluiden en afleidingen. Daarom is ook in de zomer regelmatig lekker binnen zitten met een goede film zeer aan te raden en zeker iets waar je je niet schuldig over hoeft te voelen. Creëer niet alleen voor jezelf deze momenten, maar ook voor je huisgenoten en zeker voor kinderen. Zij kunnen vaak minder goed zelf hun grenzen aangeven, maar kunnen wel eenvoudig overprikkeld raken. 

De voorbereiding 

Het is wel slim om vooraf de nodige zaken in huis te halen om ervoor te zorgen dat je ook daadwerkelijk van dit me-time moment kunt genieten. In de zomer kan een huis snel opwarmen, dus zorg ervoor dat je bijvoorbeeld een elektrisch zonnescherm voor je ramen hebt geïnstalleerd. Hier haal je al veel warmte mee weg. Op zoek naar een goede aanbieder hiervan? Kijk dan eens hier. Ook een airco of ventilator is aan te raden, een investering die ook je nachtrust ten goede komt wanneer je een mobiele variant koopt. Zorg er dus voor dat je binnenklimaat aangenaam is en verruil die zak chips lekker voor een bak ijs, dit scheelt ook zo behoorlijk wat graden celsius voor je lichaam. 

Kortom, de zomer staat voor veel mensen gelijk aan veel gezelligheid en drukte. Maar dit kan voor veel mensen ook té druk zijn. Voorkom dat je helemaal overprikkeld en vermoeid raakt en gun jezelf regelmatig een lekker me-time moment met een fijne film of serie op de bank. Iets waarvan jij oplaadt, en waardoor je daarna wellicht weer naar die gezellige zomerse feestjes kan. En zorg ervoor dat je zonwering goed op orde hebt om echt te kunnen ontspannen. Meer weten hoe je dat aanpakt? Kijk dan ook eens hier.