Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Hoeveel je kunt verwachten te betalen voor een gietvloer?

Nieuws | 10 maanden geleden | In samenwerking met onze partners

Vloeren zijn duur! Maar er zijn goede deals te vinden wanneer je goed onderzoek doet. De gietvloer prijs is afhankelijk van het type vloer, de benodigde hoeveelheid en de locatie. De kosten variëren meestal van 80 tot 160 per vierkante meter. Lees hier meer.

Bij normaal gebruik gaat een naadloze vloer gemakkelijk 20 tot 25 jaar mee, aldus deskundigen. Loopsporen zijn niet te verwachten, maar - net als bij parket en tegels - kunnen hoge hakken of gevallen voorwerpen schade veroorzaken. Maar dergelijke defecten kunnen betrekkelijk gemakkelijk worden gerepareerd.

Om zo lang mogelijk het beste uit je naadloze vloer te halen, is het de moeite waard een plaatser te zoeken die blijk kan geven van de nodige deskundigheid en die rekening houdt met de totale inrichting van een kamer, zodat alles uiteindelijk perfect bij elkaar past - en op de lange duur een plezier is.

Wat is een gietvloer?

Een gietvloer is een verhoogde vloer van beton of ander materiaal. Het wordt vaak gebruikt in grote ruimtes zoals magazijnen, fabrieken, theaters, enz.

Een ter plaatse gestorte betonvloer is minder duur dan een gestorte betonvloer omdat er geen wapeningsstaal voor nodig is. Het kan ook gemakkelijker worden gebouwd met het voetgangersverkeer in gedachten, omdat het oppervlak van het beton minder glad kan zijn dan bij een gietbetonvloer.

Gietpads of massieve gietvloeren?

Met het toenemend gebruik van ter plaatse gegoten vloeren worden massieve gietvloeren steeds populairder. Gegoten pads worden meestal gebruikt voor commerciële toepassingen waar een solide geïsoleerde vloer vereist is. Gegoten kussens worden meestal op betonnen platen of ander vast materiaal geïnstalleerd om een basis te vormen voor de ter plaatse gestorte vloer.

Waarom kiezen voor een massieve gietvloer?

Een gebruiker moet rekening houden met zijn budget bij het kiezen tussen deze twee soorten gietmethoden, evenals met de ruimte die door de installatie zal worden ingenomen. Massieve gietvloeren kunnen tot twee keer zoveel kosten als gietpads, maar ze bieden ook een grotere sterkte, duurzaamheid en thermische efficiëntie die niet kan worden bereikt met gietpads.

Verschillende soorten gietvloeren 

Een gietvloer is een materiaal dat in veel verschillende stijlen en keuzes kan komen. De meest populaire zijn luxe soorten die de beste keuze zijn voor jouw huis.

De gietvloeren zijn ontworpen om duurzaam, krasvast, gemakkelijk schoon te maken en betaalbaar te zijn. Ze kunnen worden behandeld met oliën of wassen om ze mooier te maken en ook om de vloer beter te beschermen tegen ongedierte zoals termieten of mieren.

Er zijn veel soorten gietvloeren die in veel verschillende stijlen en keuzes kunnen komen. De meest populaire zijn luxe soorten die de beste keuze zijn voor jouw huis.

Meeste waar voor je geld met de juiste soort vloer

Het juiste type vloer kan het verschil zijn tussen een plek die eruitziet en aanvoelt als een oase en een plek die krap en oncomfortabel aanvoelt. We hopen dat dit artikel je de informatie heeft gegeven die nodig is om een weloverwogen beslissing te nemen over welk type vloer het beste bij jouw ruimte past. Zorg er altijd voor dat je een correcte gietvloer prijs krijgt van een professional.