Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Hoe kun je de festivalsfeer in huis halen?

Nieuws | 1 maand geleden | In samenwerking met onze partners

©
Foto: Pixabay
©
Foto: Pixabay

Terwijl sommige dingen stevig op de festivalcamping moeten blijven - denk aan stinkende regenlaarzen en modder - kunnen (en moeten) sommige sensaties met je mee naar huis komen. Als je deze zomer niet naar een festival kunt komen, of het gewoon niet kunt verdragen om je livemuziekervaring te laten gaan, zijn hier een paar manieren om het zomerfestivalgevoel naar huis te halen.

Buitenruimtes hebben de voorkeur, maar in de meeste gevallen niet verplicht! Ook in huis kun je namelijk de festivalsfeer creëren. Onderstaand vind je een paar goede tips die hierbij kunnen helpen! 

Eet buiten 

Denk aan festival, denk aan eetstalletjes en de geur van koken in de lucht. Als je buiten in de zon bent en de hele dag op het gras danst (laten we hier optimistisch zijn), heb je voedsel nodig. We weten zeker dat de drankjes al zijn gesorteerd, dat hoefden we je niet te vertellen, maar wat dacht je van het samenstellen van een menu met festivalvoedsel? Makkelijke hapjes die je in een oogwenk maakt: barbecue, hamburgers, wraps en snacks. 

Maak een kunstwerk

Elk festival dat zijn geld waard is, heeft een aantal oogverblindende kunstwerken te zien of onverwachte sculpturen en installaties verborgen in zijn omgeving. Er is geen reden waarom je dit duurzame element niet naar je huis of tuin kunt brengen als herinnering aan de goede tijden in een niet nader gespecificeerd veld/strand/boswonderland. Wilgensculpturen of tribale totems zijn altijd een winnaar. Renovlies of stucen kan hier bijvoorbeeld ook bij helpen om een mooi kunstwerk te creëren voor je festivalsfeer in huis! 

Zorg voor de tipi

Er is eigenlijk geen festival zonder tipi, zo simpel is het nu eenmaal. Het hoeft geen tipi van epische proporties te zijn die een menigte feestvierders kan huisvesten, maar het is altijd beter als het is gevuld met kussens en zomerse spreien, en versierd met heldere, gedessineerde vlaggenlijnen. Dat is een stuk dat zeker bij een festival hoort te zijn! Hierdoor hoort het dus ook zeker bij je festivalsfeer in huis. 

Neem alles op

Deze tip is eenvoudig. Of je nu wat Instagram-achtige kiekjes op je telefoon maakt, of je hele leven en een festivalfotohokje maakt door een paar lege lijsten in de bomen te hangen om in/met te poseren, dit zijn herinneringen om te koesteren. Dus doe gewoon dat om een goede festivalsfeer thuis te creëren. Op een normaal festival zul je natuurlijk ook veel foto’s maken, dus dit doe je in huis ook als je een festival thuis houdt!

Verkleed je

Festivalkleding en alledaagse kleding zijn twee heel verschillende dingen. En de een is VEEL leuker om mee te spelen dan de ander. Vul een mand / doos / mand met verkleedkledingstukken - franjes, maskers, veren, glitter, pailletten, daglicht, franjes, met tribal print bedekt - en laat je innerlijke kind naar buiten komen. Verkleed je zo gek mogelijk zoals je normaal ook zou doen bij een festival. Ook de andere gasten van je thuisfestival zullen natuurlijk verkleed moeten komen!