Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Stem nu op jouw favorieten!

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Heb jij je verzekeringen goed op orde?

Nieuws | 2 maanden geleden | In samenwerking met onze partners

©
Foto: Pexels
©
Foto: Pexels

Je verzekeringen is vast niet iets waar je dagelijks over nadenkt en bij stil staat. Je bent verzekerd, de premie wordt automatisch geïncasseerd en het zal allemaal wel goed zijn toch? Maar toch is het verstandig om er af en toe even bij stil te staan.

Passen je verzekeringen nog wel bij jou? Betaal je niet te veel premie? Het zou zonde zijn als je voor veel minder geld net zo goed verzekerd kan zijn. Dat is immers een leuke besparing die je vervolgens aan wat anders kunt uitgeven. Neem dus minstens een keer per jaar de tijd om je lopende verzekeringen door te nemen en te bekijken of een aanpassing nodig is.

De beste premie voor je verzekering

Om verzekerd te kunnen zijn betaal je maandelijks of jaarlijks premie. Die premie wordt door de verzekering gebruikt om claims uit te betalen. Een verzekering is gebaseerd op het solidariteitsprincipe. Ook als je nooit een claim indient betaal je de premie, die dan dus wordt ingezet om anderen te kunnen helpen. Maar het is daarbij natuurlijk wel zaak dat je een zo laag mogelijke premie betaalt en desondanks toch goed verzekerd bent met een goede dekking. Het is daarom belangrijk om verzekeringen te vergelijken voordat je een (nieuwe) verzekering afsluit. Hierdoor kun je vaak fors op de te betalen premie besparen.

Online vergelijken: snel en gemakkelijk

Als je verzekeringen wilt vergelijken dan gaat dat online natuurlijk het makkelijkst. Je hoeft daarvoor niet apart de websites van allerlei verzekeringsmaatschappijen te raadplegen. Je kunt gebruik maken van vergelijkingssite Diks. Hier kun je voor verschillende verzekeringen vergelijken en direct afsluiten. Selecteer de soort verzekering die je wilt afsluiten en geef eventueel aanvullende wensen en voorwaarden aan. Vervolgens zie je direct een overzicht van de voor jou best passende opties.

Je inboedel goed verzekerd

De meest afgesloten verzekering is de inboedelverzekering. Vrijwel iedere Nederlander heeft zijn inboedel verzekerd tegen allerlei calamiteiten. Als er bij je wordt ingebroken, als je brand krijgt of er is schade door storm of wateroverlast dan wil je natuurlijk dat de kosten worden vergoed. Je kunt online de premie voor een inboedelverzekering vergelijken. Hierbij dien je een aantal gegevens in te vullen zodat de vergelijker de voor jou passende opties kan aanbieden. Als je eigenaar bent van je woning heb je ook een opstalverzekering nodig. Als je kostbare spullen hebt, zoals dure audio- en videoapparatuur of een waardevolle verzameling dan wordt dit meegenomen in de berekening van de premie.

Zijn mijn verzekeringen nog up to date?

Het is verstandig om jaarlijks je verzekeringen door te nemen. Kijk of je nog verzekerd bent voor de dingen die voor jou belangrijk zijn. Misschien kan een verzekering vervallen en heb je een andere verzekering wel nodig. Misschien kun je je voor een lagere premie even zo goed verzekeren bij een andere maatschappij. Het is altijd verstandig om hier af en toe naar te kijken. De meeste verzekeringen kun je maandelijks opzeggen, je zit niet meer zoals vroeger aan een jaarpremie vast. Als je overstapt regelt je nieuwe verzekeraar vaak de opzegging van je vorige polis.