Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Ga je alleen naar een muziekfestival? Gebruik deze tips!

Nieuws | 1 maand geleden | In samenwerking met onze partners

©
Foto: Pixabay
©
Foto: Pixabay

Alleen naar een muziekfestival gaan kan intimiderend zijn, vooral als het je eerste keer is. Ondanks wat aanvankelijke nervositeit die je misschien voelt, heeft deze soloreis de potentie om een onvergetelijke ervaring te worden. Als je solo rijdt, sta je volledig open voor alle mogelijkheden die op het festival aanwezig zijn en heb je de mogelijkheid om je ervaring volledig naar eigen smaak samen te stellen. Volg je oren, tover een glimlach op je gezicht en boogie verder om je favoriete artiest te zien. Je zou uiteindelijk geweldige vrienden kunnen maken en alles over jezelf kunnen leren op je festival vol vrijheid. Gebruik hierbij de onderstaande tips!

 

Geniet van je vrijheid 

Zonder gebonden te zijn aan de wensen van vrienden, heb je de kans om je festivalervaring volledig aan te passen, of het nu gaat om het proberen van het heerlijke eten, het bewonderen van de kunst, in de zon liggen of dansen in het midden van de menigte. Je kunt je eigen schema maken! Bekijk al je favoriete artiesten en bekijk nieuwe wanneer je maar kunt. Sta open voor nieuwe muziekgenres - misschien ontdek je een nieuwe favoriet, en je kunt altijd weggaan als je er geen zin in hebt.

Maak foto’s

Zonder dat vrienden je constant naar een podium slepen, heb je tijd om te stoppen en foto's te maken wanneer je maar wilt. Je zult het geweldig vinden om terug te kunnen kijken op al je festivalherinneringen. En maak niet alleen foto's voor jezelf, maar help anderen die perfecte festivalfoto te maken! Het aanbieden van een groepsfoto is een geweldige manier om het ijs te breken. Doe dit niet met je telefoon, maar met je camera die je net als een halterstang Gewichtenshop meeneemt in je bagage. 

Organiseer verblijf en vervoer

Aangezien je in ieder geval alleen bent totdat je op het festival aankomt, moet je goede plannen hebben over waar je wilt verblijven en hoe je daar kunt komen. Niets is erger dan gestrand of dakloos te zijn, vooral als je alleen rijdt! Als je aan het kamperen bent, zorg er dan voor dat je een campingpas koopt en bereid je voor.

Probeer van je telefoon af te blijven

Het is moeilijk - velen van ons hebben een ingesleten gewoonte om onze telefoons tevoorschijn te halen wanneer we alleen zijn, maar door aan je apparaat gekluisterd te blijven, ben je minder benaderbaar. Mis het moment niet; de reden dat je er bent is om het festival mee te maken, dus ga erop uit en doe het! Ga eens wat kunst kijken, op een podium hangen of het festivalterrein verkennen in plaats van op je telefoon te spelen.

Ontmoet vreemden

Er zijn veel op muziek of festival gebaseerde Facebook-groepen en Instagram-accounts die vaak meetups op festivals organiseren. Sluit je in de weken voor het festival aan bij groepen of volg accounts die zijn gebaseerd op het specifieke festival dat je bijwoont en de muziekgenres die aanwezig zullen zijn, en houd je ogen open voor berichten over meetups!