Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Een romantische filmdate in je auto 

Nieuws | 1 maand geleden | In samenwerking met onze partners

©
Foto: Archief
©
Foto: Archief

Wist je dat je een retro-spin kunt toevoegen aan je volgende date night met een pandemische veilige filmervaring - vanuit het comfort van je eigen auto?

Er is er geen beter moment om je plannen voor het volgende weekend op te vrolijken met een outdoorfilm. In dit artikel geven we je een stapsgewijs overzicht van wat je nodig hebt voor je volgende romantische autodate-idee, of je nu van je oprit een privétheater maakt of naar je favoriete landschappelijke omgeving rijdt en een miniweergave vanaf het dashboard in de huurauto van EasyTerra.

Kussens

Het beste van het herscheppen van je eigen theaterervaring is dat je je auto kunt bedekken met zoveel kussens, dekens en snacks als je wilt. Het beste is om de motor niet te laten draaien, dus kleed je in meerdere lagen en neem extra dekens mee als het koel is of draag luchtige kleding als het warm is.

Eten

Je kunt vasthouden aan traditionele snacks zoals popcorn en snoep om je verzadigd te houden, maar afhaalmaaltijden bestellen bij een lokaal restaurant kan je date naar een hoger niveau tillen. Zorg ervoor dat je voldoende servetten, een kleine plastic vuilniszak, herbruikbare waterflessen en handdoekjes binnen handbereik hebt, zodat je niet terug naar huis hoeft te rennen. Heb je geen eigen vierwieler? Een auto huren voordat je begint aan de date is dan een aanrader! 

Eigen drive-in

In ons land zijn er weinig drive-ins, al werden er tijdens de eerste lockdowns wel een paar georganiseerd. Tegenwoordig is het bovendien mogelijk om zelf een drive-in op te starten. Met moderne technologie kun je dit namelijk al op een betaalbare manier doen door één te creëren op de oprit van je woning.

Met een paar herbruikbare en betaalbare materialen kun je een vierwielige filmdate een terugkerend onderdeel maken van je plannen voor de toekomst samen met je geliefde. Hiervoor heb je wel een aantal producten nodig, waaronder een projector van hoge kwaliteit, doek, digitale FM-zender en verlengsnoeren.

Testscreening

Zodra je je alles hebt, kun je je screening in minder dan een uur opzetten. Om ervoor te zorgen dat er niets onverwachts opduikt om je date-night-schema te belemmeren, probeer je alles de dag ervoor uit, voor het geval je naar de ijzerhandel moet rennen voor een extra verlengsnoer of batterij voor je zender.

Kofferbak-film

Afhankelijk van het merk en model van je auto - evenals de temperatuur buiten - wil je misschien ofwel de achterkant van je kofferbak openzetten en kussens en dekens opstellen voor een buitenervaring, of de voorstoelen naar achteren kantelen en door de voorruit kijken naar de film die draait op het doek.

Hoe dan ook, je kunt spelen met de plaatsing van je projector om te zien of het dashboard, de motorkap of het dak je de beste hoek geeft. Daarna is het een kwestie van je auto naar achter rijden totdat je het beeld op het doek volledig kunt kijken. Wellicht kun je zelfs vrienden uitnodigen in hun auto om ook te genieten van je drive-in!