Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Een eigen streamingdienst beginnen? Let op deze 4 dingen

Nieuws | 4 maanden geleden | In samenwerking met onze partners

©
Foto: Pexels
©
Foto: Pexels

Nieuwe streamingdiensten rijzen tegenwoordig als paddenstoelen uit de grond. Een streamingdienst heeft immers een aantrekkelijk verdienmodel doordat maandelijks abonnees een bedrag overmaken naar het bedrijf. Heb jij er weleens over nagedacht om een eigen streamingdienst te beginnen? Dan is het aan te raden om dit artikel door te nemen.

We bespreken hier op welke 4 dingen je moet letten om ervoor te zorgen dat je succesvol bent met een project als deze.

Goede hosting

In de eerste plaats is het van groot belang om op de hosting te letten wanneer je een streamingdienst wil beginnen. Met het juiste hosting zorg je er namelijk voor dat je betrouwbare servers hebt die geen problemen opleveren. Denk dan met name aan snelle laadtijden voor mensen die een bepaalde film willen streamen. Echter zal het juiste hosting er ook voor zorgen dat de gegevens van alle abonnees veilig zijn. Daardoor zal niemand hun creditcardgegevens zomaar kunnen gebruiken. Cloudhosting is hierbij de beste optie doordat je hiermee ervoor zorgt dat alle servers voor je streaming platform gedecentraliseerd zijn.

Wettelijke naleving

Ten tweede moet de wettelijke naleving worden overwogen bij het starten van een streamingdienst, want het is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat je streamingdienst geen wetten of regelgeving schendt. Dit kan je onder meer doen door ervoor te zorgen dat auteursrechten niet worden geschonden, maar ook te garanderen dat je streamingdienst voldoet aan alle toepasselijke regelgeving op het gebied van privacy gegevens. Daarnaast kan het voldoen aan licentie-eisen ook nodig zijn om ervoor te zorgen dat je streamingdienst in staat is om gebruik te maken van de nodige technologieën en inhoud om haar diensten aan te bieden.

Een contentstrategie voor films en series

Verder is er bij het opstarten van een streamingdienst een contentstrategie voor films en series nodig om de levensduur en het succes van je dienst te garanderen. Door content zorgvuldig te bepalen, kun je een aantrekkelijke mediabibliotheek creëren met verschillende genres, formats en titels die kijkers betrokken houden. Daarnaast kan een contentstrategie ervoor zorgen dat nieuwe releases op tijd worden geïntroduceerd om kijkers geïnteresseerd te houden. Een goed doordachte contentstrategie helpt dan ook om nieuwe abonnees aan te trekken en bestaande kijkers te behouden door kwaliteitsprogramma's aan te bieden voor een goede prijs.

Een marketingplan

Tot slot heb je een marketingplan nodig bij het opstarten van een streamingdienst. Dit komt doordat het een gestructureerde aanpak biedt voor het promoten van je dienst, het laten groeien van je klantenbestand en het genereren van inkomsten. Ook helpt een marketingplan bij het definiëren van doelstellingen en het vaststellen van strategieën om die doelstellingen te bereiken. Een goed opgesteld marketingplan moet tactieken bevatten om in contact te komen met potentiële klanten en belangrijke prestatie-indicatoren hebben om succes te meten.