Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Stem nu op jouw favorieten!

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Dit zijn de beste markten van Amsterdam

Nieuws | 2 maanden geleden | In samenwerking met onze partners

©
Foto: Pexels Pixabay
©
Foto: Pexels Pixabay

Ooit een grote zeevaart- en handelsmacht, heeft ons land een rijke geschiedenis als het gaat om standvastig onderhandelen. Het is dan ook geen verrassing dat Amsterdam vandaag de dag maar liefst 32 markten telt, waarvan sommige al bijna 100 jaar bestaan, elk met hun eigen karakter.

Onderhandelen op deze markten is natuurlijk mogelijk met de excentrieke verkopers, wat je niet kunt doen als het gaat om de Bitcoin prijs. Of je nu op zoek bent naar vintage kleding, bloemen, snuisterijen of antieke meubels, bij de onderstaande markten in Amsterdam zul je ze zeker vinden. Ethereum aan de andere kant dan weer niet, hiervoor moet je toch echt online zijn.

Noordermarkt

Een toevluchtsoord voor fijnproevers, de Noordermarkt in de Jordaan in Amsterdam toont elke zaterdag de beste biologische producten van de regio. Het is niet goedkoop, maar alles is hier van topkwaliteit en absoluut heerlijk. Kijk vooraf wat er in het seizoen is, bijvoorbeeld asperges in mei en champignons juist in oktober, of vraag gewoon wat lekker is. De verkopers adviseren je graag over hun producten. Wie weet kunnen ze je ook nog advies geven over de XRP koers

Albert Cuypmarkt

Als je maar één straatmarkt bezoekt terwijl je hier bent, maak het dan 'de Cuyp'. Het gaat al sinds 1905 en je kunt hier veel kopen: vers vlees, vis, fruit en groenten, kleding, sieraden en zo ongeveer al het andere. Het is dan ook zeker de moeite waard om rond te dwalen om de sfeer op te snuiven. Als je trek hebt, probeer dan de gebraden kip of haring, stroopwafels zullen voor echte zoetekauwen juist weer beter zijn. En zorg ervoor dat je rondhangt op de kruising tussen de Albert Cuypstraat en de Eerste van der Helststraat, dit is overspoeld met cafés, bars en coole kleine boetiekjes. 

Bloemenmarkt

Tulpen zijn synoniem met Nederland, en als een bezoek aan Keukenhof uitgesloten is, is Bloemenmarkt de volgende beste optie. 's Werelds enige drijvende bloemenmarkt bestaat uit een enorm aantal kraampjes die aan elkaar zijn geregen langs een van de langere grachten van het centrum, waar allerlei soorten bloemen worden verkocht. Tulpenbollen zijn een vanzelfsprekend cadeau, maar ook rozen, orchideeën, zaden en ingewikkelde boeketten voor elke gelegenheid kun je kopen op de Bloemenmarkt in het centrum van onze hoofdstad.

Artplein-Spui

Kunstmarkten roepen misschien beelden op van smakeloze karikatuurtekeningen of de vreselijke schilderijen die op de muren van goedkope hotels te vinden zijn, maar deze markt op het Spuiplein is er een voor echte kunstliefhebbers. Al meer dan 25 jaar tonen Nederlandse en internationale kunstenaars hun schilderijen en schetsen aan de lokale bevolking die op zoek is naar stijlvolle koopjes. Beeldhouwers, glassmeden, juweliers en mixed-mediakunstenaars exposeren hier ook, waardoor de kans groot is dat je toch een paar uurtjes hier rondloopt en niet met lege handen weer naar huis toegaat.

Waterlooplein

Oorspronkelijk bekend als de 'Joodse markt' vanwege de ligging in de voormalige Joodse wijk, trekt deze plek sinds 1885 verkopers van producten. Meer dan 300 mensen handelen hier nu, met een focus op vintage kleding, goedkope snuisterijen en tweedehands goederen. Koopjes zijn er in overvloed, vooral als het gaat om fietsen, antiek en sieraden, en je zult veel bewoners van de stad zien rondhangen op wat wordt beschouwd als de grootste en beste vlooienmarkt van Amsterdam.