Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Deze films kun je kijken in 2022! 

Nieuws | 11 maanden geleden | In samenwerking met onze partners

Elk jaar komen er veel nieuwe films uit, al viel dat in 2020 nog wel mee door het coronavirus. Dit zijn de beste films die je binnenkort kunt zien.

Ook dit jaar zijn er alweer allerlei nieuwe films verschenen die je kunt kijken in de bioscoop met die handige lampen aan het plafond. Natuurlijk kun je dit ook thuis doen, maar zorg er dan wel voor dat je de verlichting in je woning uitschakelt. Hierdoor zal je kijkervaring immers een stuk beter worden, wat zeker nodig zal zijn als je een van de onderstaande films gaat kijken volgend jaar. Eventueel kun je nog een vloerlamp aanzetten als je de films te eng vindt…

Mission: Impossible 7

Tom Cruise is druk bezig geweest om zichzelf een boost te geven met nog een aantal dodelijke tartende stunts voor Mission: Impossible 7. Marvel-pioniers zoals Hayley Atwell en Pom Klementieff hebben zich aangesloten bij de cast van de zevende film, die naar verwachting op 27 mei 2022 in de bioscoop zal verschijnen. De film wordt geschreven en geregisseerd door Christopher McQuarrie, die zich bij de franchise aansloot met Rogue Nation uit 2015 en een nieuwe maatstaf zette met het veelgeprezen Fallout uit 2018.  

Ambulance

In Michael Bay's Ambulance, die op 18 februari 2022 wordt uitgebracht, schitteren Jake Gyllenhaal en Yahya Abdul-Mateen II als een paar bankovervallers die een ambulance stelen met daarin een paramedicus (Eiza González) en een patiënt in kritieke toestand. Bij de naam Michael Bay gaan misschien alarmbellen rinkelen, dankzij zijn grote, bombastische, explosieve Transformers-films van deze regisseur, maar Bay gedijt over het algemeen ook goed met kleinere, karaktergedreven actieverhalen zoals Bad Boys en 13 Hours, dus je mag veel verwachten van Ambulance

Thor: Love and Thunder

Terwijl Thor zijn superheldenmantel doorgeeft aan ex-vriendin Jane Foster en Valkyrie op zoek is naar een koningin, wordt Thor: Love and Thunder, die op 6 mei 2022 zal arriveren, een eigenzinnige romcom verpakt in een blockbuster film vol actie. Taika Waititi's tweede Thor-film wordt nog wilder en gekker dan zijn eerste. Hoewel Waititi's bijdragen aan Ragnarok beperkt waren door het feit dat hij pas laat in de ontwikkeling bij het project kwam, heeft hij vanaf het begin aan Love and Thunder gewerkt.

The Batman

Naast de terugkeer van Michael Keaton en Ben Affleck's Batman via de multiversale waanzin van The Flash, brengt 2022 ook de introductie van een gloednieuwe Batman. In Matt Reeves' The Batman speelt Robert Pattinson als een jongere Bruce Wayne die net zijn carrière als gemaskerde misdaadbestrijder is begonnen. Ook Paul Dano zal een rol spelen in de film als de Riddler, terwijl een onherkenbare Colin Farrell de Penguin speelt. The Batman kun je vanaf 4 maart kijken volgend jaar! 

Black Panther: Wakanda Forever

Een tragedie trof het aanstaande Black Panther vervolg, ondertiteld Wakanda Forever, toen de geliefde ster Chadwick Boseman onverwachts overleed in 2020. Uit respect voor de onvervangbare ster zal Marvel Boseman niet opnieuw creëren met CGI of de rol hercasten. Het ondersteunen van spelers zoals Shuri van Letitia Wright en Okoye van Danai Gurira zal juist centraal staan wanneer het vervolg op 8 juli 2022 in de bioscoop verschijnt.

Indiana Jones 5

Meer dan een decennium na de polariserende release van Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull, trekt Harrison Ford opnieuw de fedora aan om zijn rol als Indy te hernemen in de nog titelloze Indiana Jones 5. Na veel vertragingen zal de film op 29 juli 2022 eindelijk het publiek bereiken. Dit zal de eerste Indiana Jones-film zijn die niet wordt geregisseerd door Steven Spielberg, die in plaats daarvan alleen deze film produceert. Indiana Jones 5 wordt juist geregisseerd door James Mangold.