Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

De trend van true crime documentaires

Nieuws | 2 maanden geleden | In samenwerking met onze partners

©
Foto: Archief
©
Foto: Archief

Waargebeurde verhalen en dan vooral de true crime docu's zijn niet meer weg te denken uit het aanbod van populaire streamingdiensten. Wat maakt documentaires als The Staircase nou eigenlijk zo geliefd?

Stiekem meekijken met true crime

Was het de Nederlandse serie Baantjer, over de rechercheur op de Amsterdamse Wallen, of de Duitse klassieke crimi-serie Tatort, die vroeger thuis niet van het tv-scherm af te denken was?

Ook tegenwoordig kijken we nog steeds graag stiekem mee met detectives en de politie. Van achtervolgingen van criminelen op de snelweg in Engeland, tot de geavanceerde detectie-technieken die voorbijkomen in series als CSI, we nemen graag een kijkje achter de schermen wanneer het om smeuïge crime-verhalen gaat.

Populaire series

In de laatste jaren zijn streamingdiensten zoals Netflix en Amazon zich steeds meer gaan richten op het aanbieden van in eigen beheer gemaakte reality documentaires of docuseries over misdaad.

Zelfs de immens populaire Tiger King documentaire hoort eigenlijk bij dit genre, met de bedreigingen die over en weer gaan. Ook zijn documentaires over bijvoorbeeld de verdwijning van het Britse meisje Madeleine McCann echte kijkcijferkanonnen voor de streamingdiensten.

Combinatie van actualiteit en misdaad

Misdaad docu's en series over zaken die iedereen voorbij ziet komen in het nieuws maken het mogelijk om mee te kijken met bijvoorbeeld de advocaten van OJ Simpson. We houden ervan om mee te gluren en raden tijdens het kijken graag mee met rechercheurs die een zaak behandelen.

De combinatie van het nieuws, de actualiteit en het aanbod aan waargebeurde crime films en documentaires zorgt ervoor dat we aan onze schermen gekluisterd zitten.

Ook de 'unsolved crime' series doen het goed. Hierin worden onopgeloste verdwijningen en bijvoorbeeld moordzaken onder de aandacht van het publiek gebracht. Op de online fora vind je levendige discussiegroepen vol amateur-detectives die meedenken en raden.

Kijken wanneer en waar jij dat wilt

We kijken niet alleen op onze tv, maar vooral ook op tablets en op onze smartphones. Met een voordelig sim only abonnement kun je prima onderweg, thuis, of in je pauze een aflevering van jouw nieuwste favoriete serie bekijken en meepraten over die ene docu die Netflix nu toont.

Is er even geen aanbod in dit genre te vinden op Amazon, Netflix, Videoland of bij andere aanbieders? Dan kun je de tijd even vullen met het enorme aanbod aan crime documentaires op websites als Documentary Heaven.

Snel jouw nieuwe docu vinden?

Degenen die zin hebben om te ontspannen met een goede (misdaad) documentaire hoeven niet ver te zoeken tegenwoordig. Pak je tablet of telefoon erbij en kijk nog even tv in bed voor je gaat slapen. Hier vind je snel de nieuwste docu's in het aanbod van alle streamingdiensten.

Met jouw sim only abonnement op je telefoon, of met je tablet op je WiFi, bepaal jij wanneer het tijd is voor een nieuwe spannende true crime serie!