Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

De beste technologieprogramma’s ooit

Nieuws | 2 maanden geleden | In samenwerking met onze partners

©
Foto: Pexels
©
Foto: Pexels

Het is niet eenvoudig om een meeslepend drama over technologie te maken. We hebben onlangs echter een heleboel geweldige verhalen over technologie op de tv-schermen zien verschijnen, of het nu gaat om briljant uitgevoerde hackshows, sciencefiction met een groot budget of door technologie aangedreven dystopische nachtmerries. Sommige series gaan zelfs over Bitcoin kopen

Hier zijn enkele van de beste tv-programma's over technologie op streamingdiensten van dit moment. 

Mr Robot

Mr Robot gaat over Elliot Alderson, overdag een cybersecurity-ingenieur en 's nachts een white-hat-hacker die wordt opgeroepen tot een samenzwering om het grootste bedrijf van Amerika te hacken en schulden te elimineren. De show behandelt tal van interessante implicaties van technologie, niet alleen de ethiek en details van hacken, maar ook de potentiële impact van cryptocurrencies op wereldeconomieën en de verraderlijke aanwezigheid van een technologisch aangedreven monopolie, genaamd E Corp, een afkorting van Evil Corp, in de show. Mr Robot heeft vier seizoenen en is helaas afgelopen.

Devs

De plot van Alex Garland's tv-debuut Devs hangt af van computeringenieur Lily Chan (Sonoya Mizuno van Ex Machina en Maniac) die onderzoek doet naar een geheime moonshot-divisie bij het bedrijf in Silicon Valley waar ze werkt, genaamd Amaya, na de verdwijning van haar vriend. De eerste recensies zijn over het algemeen positief voor de miniserie en het is duidelijk dat de show niet al te veel zal afwijken van de eerdere werken van de in Engeland geboren auteur-regisseur, zoals Ex Machina of Annihilation. Devs kijken terwijl je CryptoPrijzen checkt, raden we zeker aan!

Black Mirror

Charlie Brooker's Black Mirror is de pikzwarte satire die bestaat uit een langlopende anthologiereeks van op zichzelf staande korte films, elk over de duistere kant van technologie en het effect ervan op de samenleving. Het is anders qua formaat, toon en in zijn unieke Britsheid voor al het andere op tv. Het grote talent van Brooker is zijn vermogen om de kern van een idee te pakken - bijvoorbeeld virtual reality-gaming of social media-likes - en het uit te rekken tot de donkerst mogelijke conclusie.  

Altered Carbon

Altered Carbon is een ambitieuze scifi-serie die zich ongeveer 350 jaar in de toekomst afspeelt, in een wereld waarin mensen digitale versies van zichzelf kunnen uploaden en downloaden naar 'stacks' (hardware die onder in de nek is opgeslagen). Dit betekent dat mensen naar believen van lichaam kunnen wisselen en upgraden (ook wel 'sleeves' genoemd), waardoor de dood voor de meesten tot het verleden behoort. De serie, die is gebaseerd op de gelijknamige cyberpunkroman uit 2002 van Richard Morgan, werd in februari 2018 uitgebracht op Netflix. 

Silicon Valley

HBO's Silicon Valley haalt alle comedy uit een diepe put: de kleine, welvarende, zelfbelangrijke bubbel van Silicon Valley. Mike Judge, John Altschuler en Dave Krinsky brengen het soort observerende en visuele gag-humor dat te vinden is in Judge's cultklassieker Office Space naar de vreemde wereld van de vallei. De show begint met het in kaart brengen van de typisch snelle opkomst van de kleine startup Pied Piper, geleid door de briljante TJ Miller als Erlich Bachman.