Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Stem nu op jouw favorieten!

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Damestas nodig? Voor elke klus de juiste tas

Nieuws | 2 maanden geleden | In samenwerking met onze partners

Tassen heb je nooit genoeg als vrouw. En zo vreemd is dat natuurlijk ook niet, want niet elke tas is geschikt voor elke gelegenheid. We willen graag voor elke gelegenheid een andere tas en natuurlijk moet de tas ook matchen bij onze outfit.

Er zijn oneindig veel damestassen. We lichten er een aantal uit:

  • Clutch: voor een chique diner of avondje uit
  • Crossbodytas: voor een feestje of tijdens het shoppen
  • Handtas: naar het werk of tijdens de boodschappen
  • Schoudertas: naar het terras of een lunch
  • Shopper: een dagje weg naar de dierentuin, pretpark of picknick

Welke tas bij welke gelegenheid?

Het is natuurlijk helemaal aan jou als je een clutch mee wilt nemen naar je werk of een shopper naar een diner, maar soms is het niet heel gepast en vaak ook niet praktisch.

Alle spullen die je nodig hebt op een werkdag krijg je niet in een clutch gepropt. Er is wel een soort ongeschreven wet dat bepaalde tassen beter geschikt zijn voor bepaalde gelegenheden.

Clutch

Je gaat naar een feestje en draagt een beeldig jurkje met een paar mooie pumps. Je hebt mooie sieraden om. Een schoudertas zou jouw outfit geen eer aan doen. Een clutch is stijlvol, bescheiden en klein en past veel beter bij jouw outfit. Dit tasje wordt in de hand gedragen. Soms zit er een polsbandje aan zodat je die om je pols kan dragen. Een clutch is groot genoeg om je sleutels, geld, telefoon en lippenstift in op te bergen.

Crossbodytas

Een crossbodytas heeft een lang hengsel waarmee je de tas schuin over je lichaam kan dragen. De hengsels zijn verstelbaar in lengte waardoor jij kan bepalen hoe hoog je de tas draagt. De kleinste crossbody tassen zijn geschikt voor een avondje uit. Je kunt hier mooi je spulletjes in kwijt die je nodig hebt. Het voordeel van een kleine crossbodytas is dat je hem niet de hele tijd vast hoeft te houden en je handen vrij hebt.

Handtas

Handtassen heb je in verschillende formaten. In een handtas kan je wat meer spullen kwijt. Deze tas is dan ook erg geschikt om mee te nemen naar bijvoorbeeld je werk of als je een dagje op stap gaat. Naast je sleutels, portemonnee, mobiel en eventueel make-up kan je ook nog je agenda, pennen, zonnebril en een flesje water kwijt. Heb je een wat groter model kan je de tas ook gebruiken als laptoptas. Handtassen kan je dragen bij formele en casual outfits. 

Schoudertas

Een schoudertas draag je aan je schouder. Je hebt deze tassen in allerlei kleuren en prints. Natuurlijk kan je deze tassen ook in verschillende maten kopen. Afhankelijk van de gelegenheid en welke spullen je mee wilt nemen kun je de grootte van de tas bepalen. Heb je niet veel spullen nodig dan koop je een wat kleinere tas. Een grotere handtas kan handig zijn als je een middag gaat shoppen. Je kan er direct al je aangekochte items in bewaren. Een schoudertas is geschikt voor alle dagelijkse bezigheden.  

Shopper

Een shopper tas lijkt een beetje op een handtas. Je kan deze ook aan de schouder dragen. Een schoudertas heeft meestal één lang hengsel, een shopper meestal twee middellange hengsels. Een pluspunt is dat deze tassen lekker groot zijn en je kan hem goed gebruiken als je een middagje gaat winkelen. Het makkelijke is dat je alles in een tas kan stoppen en niet allemaal kleine tasjes hoeft te dragen.

Welke tas je kiest is geheel aan jou maar we hopen dat we je zo een idee hebben kunnen geven welke tassen er allemaal zijn en waarvoor je ze zoal kunt gebruiken.