Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Creëer een filmische dromerige sfeer in de kinderkamer

Nieuws | 2 maanden geleden | In samenwerking met onze partners

©
Foto: pexels
©
Foto: pexels

In films is alles altijd mooier en beter. Je kijkt ernaar en denkt ‘’dit wil ik ook’’ of vaker nog ‘’dit MOET ik ook hebben’’ Alles is zo perfect en mooi in balans. Iedere scène, elk klein detail, alles is precies op elkaar afgestemd. Toch lijkt alles zo effortless te zijn, dat maakt het ook zo magisch mooi.

Als kind had je vast en zeker een lievelingsfilm die je helemaal kapot gedraaid hebt, ja want toen keken we nog videobanden. Keer op keer weer dat geluid van het terugspoelen van de videorecorder en elke keer weer ademloos kijken naar alle mooie scènes. Terug naar de realiteit, het inrichten van de kinderkamer. De plek waar jouw kind zich even terug kan trekken om lekker te spelen, even tot rust te komen en natuurlijk om heerlijk weg te dromen.

Zo maak je van de kinderkamer een fijne en rustgevende plek

Een kinderkamer perfect, rustgevend en ieder detail precies goed zoals in de film, dat is misschien lastig. Wel kunnen we films als uitgangspunt nemen voor de basis van de kinderkamer. Kies voor bijzondere, opvallende en niet alledaagse items zoals bijvoorbeeld een cloud bed. In dit cloud bed zweeft je kind heerlijk richting een fijne nachtrust en mooie dromen. Door de opstaande randen voelt je kind zich geborgen en veilig en kan je kind minder snel uit het bed vallen. Dit bed is zeer geschikt voor jonge kinderen. Combineer dit bed met bijpassend beddengoed, heerlijk zacht en warm zodat het voelt als een echt wolkje. Alle knuffels en die heerlijke lievelings pyjama mogen natuurlijk ook niet ontbreken.

Als je kind al wat groter is dan is een stapelbed een fijn bed, ideaal om te delen met je broertje of zusje of met een loge. Super gezellig om samen te kunnen kletsen en toch je eigen plekje te hebben. Een stapelbed is ook erg fijn in een kamer waar de ruimte beperkt is. Een stapelbed is namelijk een erg goede ruimtebesparende slaap optie!

Om rust te creeëren in de kinderkamer is het belangrijk om alle losse spulletjes een vaste plek te geven en op te ruimen in de kast. Zo krijg je meteen dat opgeruimde gevoel wat je in films ook ziet. De kamer gezellig maken doe je door het gebruik van accessoires. Leg een groot, zacht vloerkleed neer en zet een mand  met dekentjes in een hoek van de kamer. Kies voor mooi beddengoed met een bijpassende bedsprei en zorg dat dit alles bij elkaar past in een mooi kleurpalet.  Om een dromerige en warme sfeer te creëren kun je een lichtslinger ophangen in de kamer, het zachte licht zorgt voor een gezellige sfeer. Als je liever geen stroom gebruikt in de kinderkamer dan kun je ook kiezen voor lichtjes die op batterij of op zonne-energie werken.