Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

4 tips voor het zomerse muziekfestivalseizoen

Nieuws | 1 maand geleden | In samenwerking met onze partners

©
Foto: Pixabay
©
Foto: Pixabay

Bij de zomer horen zwemmen, hitte, de zon en openluchtmuziekfestivals. Als je niet naar een van deze vele muziekfestivals in het buitenland gaat met je vrienden Volendam, bereid je je misschien voor om naar een van de andere honderden te gaan die elk jaar in ons land plaatsvinden. Als je echt geluk hebt, ga je misschien zelfs naar je eerste ooit. Of je nu nieuw bent, een veteraan of iemand die hier en daar graag wat rondspookt, zijn er hier 5 manieren om ervoor te zorgen dat je festivalseizoen in de buitenlucht vlekkeloos verloopt.

Zorg voor een gemakkelijke woonkamer 

Of je nu met een grote groep mensen gaat of niet, je wilt toch een plek om comfortabel te chillen als je niet op het festivalterrein je gezichten eraf danst. Leg wat oude tapijten neer voor tapijten, gebruik de gemakkelijk op te bergen luifel en leun achterover in een tuinstoel of twee. Pak een paar dekens in voor het geval je het 's nachts koud krijgt, en vergeet niet om koelers mee te nemen om je eten en drinken overdag koud te houden. Klaptafels helpen ook om dingen uit het vuil en vuil te houden, maar ze zijn niet essentieel.

Zet een comfortabele tent op

Als het gaat om kampeeruitrusting voor festivals, heb je verschillende opties om uit te kiezen. Budgetkampeerders kiezen misschien voor een kleine tent, maar pas op: alleen omdat er staat dat er comfortabel drie mensen in passen, wil nog niet zeggen dat het dat ook is. Als je met je beste maat gaat en lepeltje-lepeltje staat niet op je “festival-to-do-lijstje voor jongens”, kies dan voor een grotere tent. Een goede vuistregel is om te delen door twee, dus als je twee mensen hebt, ga dan voor een tent die beweert comfortabel voor vier te passen. 

Heb een goede houding

Het belangrijkste dat je moet onthouden om naar een festival te brengen, is een goede instelling. Dingen gaan niet altijd zoals gepland, soms zal het te koud zijn, en andere keren zal het 12 uur lang achter elkaar regenen. Onthoud dat de enige persoon die je een slechte tijd kan bezorgen, jijzelf bent. Met de juiste instelling kun je elk obstakel overwinnen en overal blij mee zijn. Een ander ding om te onthouden is dat mensen op deze festivals naakt rondlopen en allerlei rare dingen doen. Het is slim om je hier op voor te bereiden!

Pak het juiste eten en drinken in

Iedereen moet toch eten? Als het gaat om het eten dat je meeneemt, wil je vast voedsel dat je gemakkelijk kunt verpakken en in een koeler kunt bewaren. Niet alle festivals zullen buitengrillgebieden hebben, slechts enkele. Tenzij je je eigen draagbare grill meeneemt, pak dan niets in dat je niet zou eten als je het niet zou kunnen opwarmen. Onthoud dat je waarschijnlijk de hele dag en nacht gaat dansen. Fruit zoals appels, bananen, sinaasappels, ananassen en watermeloenen vertegenwoordigen allemaal geweldige gezonde voeding boordevol energie en water. Het bestrijden van uitdroging is een belangrijk festivalzorg, dus drink genoeg water!