Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Dé 3 films voor gadget freaks

Nieuws | 11 maanden geleden | In samenwerking met onze partners

Je bent gadgetfreak én filmfan in een. Wat zijn de beste films waarin beide hobby's samenkomen? Dit is de absolute Top 3.

3. Back to the Future

De tijdmachine heeft altijd de aandacht getrokken van het publiek. En niemand heeft er beter gebruik van gemaakt dan Robert Zemeckis in de Back to the Future-films. Er zijn zoveel gadgets uit de film die werkelijkheid zijn geworden. En de enige reden dat het gebeurde was omdat het uitvoerbaar was en het publiek ontzag had voor de technologie. De gadgets omvatten TV/Video-telefoons, een variant van Facebook, online geldrekeningen en de meest in het oog springende: de 'self-lacing' Nike-schoenen. De film is een droom die uitkomt voor elke gadget-liefhebber en is altijd een grote favoriet geweest op Comic Cons.

2. James Bond

James Bond-films staan bekend om zijn sexy vrouwen en verbazingwekkende gadgets. Dit is de reden waarom iedereen de stoere en knappe James Bond wil zijn. De flitsen van de Aston Martin, de glorie van de horloges, de op maat gemaakte pakken en het charisma van James Bond; en dan zijn er nog de bewonderenswaardige gadgets. Wat is de favoriet?

Het zou de 'dream glare' kunnen zijn die James Bond door kleren heen laat kijken. Of misschien is het de camouflage-auto die transparant wordt; de sigaret die pijltjes schiet; het gouden pistool; en de allereerste, en misschien wel beste smartwatch ooit, De Seiko TV Watch.

De James Bond-filmreeks heeft de erfenis van gadgets in stand gehouden. De laatste tijd is de James Bond-film realistischer en menselijker geworden en daardoor hebben de films hun futuristische touch misschien wel een beetje verloren.

1. Star Wars

Eén gadget, The LightSaber. Ja, er zijn genoeg andere gadgets die ook geweldig waren. Maar niets komt ook maar in de buurt van de iconische lightsaber. De charme en de sensatie van een lightsaber duel, kan niet worden geëvenaard. En de reden daarvoor is dat de lightsaber duels kunnen worden nagespeeld in huiskamers en op straat. Het gaf de gadget een heel persoonlijk tintje.

De Lightsaber uit de Start Wars franchise; misschien wel de meest in het oog springende gadget uit de filmgeschiedenis

Maar er zijn nog zoveel andere gadgets en technologieën die door de Star Wars-franchise zijn geïnspireerd. Het hele concept van hologram-replicatie kwam voort uit de films van George Lucas. De droids en de prothetische handen behoren tot de belangrijkste concepten die door in deze films werden geïntroduceerd. Star Wars heeft niet alleen een sterke cultstatus, maar heeft ook geleid tot een aanzienlijke vooruitgang in de wereld van wetenschap en technologie.

Geschreven door Reviewkoning.nl