Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

10 Series die elke foodie moet bekijken

Nieuws | 2 maanden geleden | In samenwerking met onze partners

©
Foto: Pixabay
©
Foto: Pixabay

Honger naar meer entertainment? Hier zijn 10 series die elke foodie zou moeten bekijken!

Chef’s Table

Deze documentaire-serie op Netflix volgt de verhalen achter topchefs — van hun vroege jaren en inspiraties tot hun culinaire meesterwerken. We krijgen ook een blik in de keukens waar ze werken, het land waar ze hun ingrediënten vandaan halen en de manier waarop zij hun gerechten creëren.

Ugly Delicious

Sterrenchef David Chang gaat op jacht naar 's werelds lekkerste eten en neemt je tegelijk mee op een reis waarin hij het verhaal vertelt achter verschillende culturele gerechten. Hij onderzoekt de achtergronden ervan, waarbij hij veel leert over verschillende keukens over de hele wereld.

The Chef Show

Bekijk The Chef Show als een combinatie van koken en interessante gesprekken. Acteur en regisseur Jon Favreau en chef-kok Roy Choi ontvangen in elke aflevering een gast. Terwijl ze een gerecht bereiden dat de gast zelf heeft gekozen, stellen Favreau en Choi hen vragen. De show ontstond toen Favreau van Choi leerde koken voor zijn film Chef uit 2014. Gasten in de serie zijn onder andere Seth Rogen, Sam Raimi en Gwyneth Paltrow 

The Final Table

Deze gastronomische competitie zet 12 teams van twee chefs tegenover elkaar in een strijd om de beste maaltijden ter wereld te bereiden. Van Franse tot Chinese kookkunsten, deze serie bevat leuke en educatieve content voor foodies.

Salt Fat Acid Heat

Samin Nosrat, chef-kok en culinair schrijver, presenteert de documentaire Salt Fat Acid Heat gebaseerd op haar gelijknamige boek uit 2017. Deze vierdelige serie is gericht op wat Nosrat suggereert als de vier componenten van geslaagd koken - zout, vet, zuur en hitte. Nosrat reist naar verschillende locaties wereldwijd (Italië, Japan, Mexico en Californië) om te onderzoeken hoe elk element wordt gebruikt in lokale gerechten.

Somebody Feed Phil

Phil Rosenthal neemt je mee op zijn avontuur om de beste gerechten te ontdekken. Phil bezoekt uiteenlopende steden en eet samen met lokale gastheren, waardoor hij kennis maakt met verschillende keukens over de hele wereld. Terwijl hij het beste eten van de regio verslindt, zet hij ook een lokaal goed doel of non-profit in de schijnwerpers.

Best Thing I Ever Ate

Dit programma presenteert de lekkerste gerechten die chefs ooit hebben gegeten. Elke aflevering bestaat uit interviews met verschillende koks en foodies over het beste dat ze ooit hebben gegeten. Zo zit je onmiddellijk vol inspiratie eens je de laatste nieuwe AH folder doorbladert op zoek naar kookinspiratie.

The Mind of a Chef

Anthony Bourdain neemt je mee in de keuken van topchefs. In deze serie leer je over hun kookstijlen en trends, waardoor je wat nieuwe technieken kan toepassen bij het koken thuis.

The Great Food Truck Race

Ben je bereid om de krachtmeting aan te gaan met andere foodtrucks om te bewijzen dat jouw eten beter is? Dan is dit het programma voor jou! De teams strijden elk seizoen opnieuw om te zien wie er als beste uit de bus komt.

Cutthroat Kitchen

In deze competitie worden deelnemers gedwongen om hun kookkunsten te gebruiken bij het maken van heerlijk eten, maar met een twist. Gekke verrassingen en regels komen voorbij terwijl ze moeten proberen om als beste uit de bus te komen.

Of je nu op zoek bent naar inspiratie of ideeën over hoe je beter kan koken; deze series zullen je helpen bij het ontwikkelen van jouw kookvaardigheden. Neem de tijd om je culinaire kennis te vergroten en een betere foodie!