Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Trailer: tweede seizoen van bijzondere amimatieserie Undone is onderweg

Trailers | 3 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

©
Foto: Amazon
©
Foto: Amazon

In het eerste seizoen van Undone had Alma een haast dodelijk auto-ongeluk. Daarna beschikte ze over de bijzondere gave om door de tijd te reizen. Zo probeerde ze de waarheid rond de dood van haar vader te achterhalen. Deze maand keert Undone terug voor een tweede seizoen, waarin Alma's moeder een grote rol speelt.

Undone van Amazon Prime Video is niet zomaar een tekenfilmserie. Deze animatieserie voor volwassenen is een project van Raphael Bob-Waksberg, de man achter de populaire Netflix-serie BoJack Horeseman, en vertelt een verrassend verhaal dat balanceert tussen psychologisch drama en sciencefiction.

Undone

Bijzonder is dat Undone gebruik maakt van 'rotoscoping'. Bij deze animatietechniek worden scènes eerst met echte acteurs opgenomen en daarna als animatie overgetrokken. Vroeger werd dat met de hand gedaan, maar tegenwoordig gaat het digitaal. Een recent voorbeeld van een film die gebruik maakt van rotoscoping is Apollo 10½: A Space Age Childhood, die je nu op Netflix kunt zien. Bij zowel Undone als Apollo 10½ is achter de schermen een belangrijke rol weggelegd voor het Nederlandse productiebedrijf Submarine, dat is uitgegroeid tot specialist op gebied van rotoscoping. In onderstaande video legt regisseur Hisko Hulsing uit wat er bij de animatietechniek komt kijken.

Rosa Salazar

Onder de geanimeerde versies van de hoofdpersonen uit het eerste seizoen zijn nog duidelijk Rosa Salazar en Bob Odenkirk te herkennen als Alma en haar vader. Salazar ken je ook uit Alita: Battle Angel en de Netflix-serie Brand New Cherry Flavor, en Odenkirk is natuurlijk alom bekend als advocaat Jimmy McGill uit Better Call Saul

Trailer en datum

Amazon presenteerde vandaag de trailer van het tweede seizoen van Undone, dat vanaf 29 april op Prime Video verschijnt. Alma ontdekt dat haar moeder net als zij over een tijdreisgave beschikt, en samen verkennen ze dit familietrekje.