Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Trailer: Britse Netflix-original I Used to be Famous

Trailers | 1 maand geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

In de Britse Netflix-film I Used to be Famous speelt Ed Skrein, Vince een voormalig lid van een populaire boyband. Toen was hij een idool, tegenwoordig is Vince een nobody. Maar zijn leven verandert wanneer hij een autistische tiener ontmoet.

Volgens de makers moet je bij I Used to be Famous denken aan Britse films als The Full Monty en Billy Elliot. Met dat voldane, warme gevoel op het einde. Vince en de autistische Stevie (Leo Long) ontmoeten elkaar bij toeval en Vince ontdekt dat Leo een zeer talentvolle drummer is. Hij ziet meteen potentie maar of Stevie klaar is voor het echte werk moet nog blijken. 

Vince en Stevie

Schrijver en regisseur Eddie Sternberg vertelt in een interview met Variety dat hij Vince ziet als de zielloze, commerciële kant van de muziek en Stevie als de enthousiaste amateur die muziek maakt omdat hij dat als het mooiste in de wereld ziet. Sternberg kwam op het idee omdat hij gefascineerd is door de soms kortstondige roem van boybands en girlbands en omdat hij een autistische neef heeft. Deze Saul Zur-Szpiro is een talentvol muzikant die helemaal uit zijn schulp kwam dankzij optredens. 

I Used to be Famous staat op 16 september op Netflix.