Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Heldhaftige Miep Gies geëerd met dramaserie A Small Light op Disney+

Trailers | 8 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

©
Foto: Disney
©
Foto: Disney

Tijdens de Tweede Wereldoorlog hielp Miep Gies de familie van Anne Frank verborgen te blijven door de Duitsers. De internationale dramaserie A Small Light op Disney+ laat zien hoe zij zich met gevaar voor eigen leven inzette voor ondergedoken Joodse gezinnen.

A Small Light werd gefilmd in Amsterdam en Praag en toont hoe Miep Gies (Bel Powley) en haar man Jan (Joe Cole) er twee jaar lang voor zorgden dat de families Frank, Van Pels en Pfeffer uit handen van de Duitsers konden blijven in het achterhuis aan de Prinsengracht. Joodse families die in de Tweede Wereldoorlog door de Duitse bezetters werden opgepakt, werden afgevoerd om te worden vermoord.

A Small Light

Dankzij de inspanningen van Miep Gies kon Anne Frank in het achterhuis haar dagboek schrijven. Gies heeft er ook voor gezorgd dat het beroemde dagboek niet verloren ging. Verder zien we in de serie hoe Miep en Jan zich op andere manieren inzetten tegen de Duitse bezetting. De rol van Anne Frank wordt in de serie gespeeld door Billie Boullet, haar ouders Otto en Edith door Liev Schreiber en Amira Casar. De Nederlandse actrice Hanna van Vliet is te zien als verzetsvrouw Frieda Belifante.

Datum en trailer

De eerste twee afleveringen van A Small Light staan op 2 mei op Disney+. Daarna komt er wekelijks een aflevering bij van de achtdelige serie. Hieronder kun je de trailer alvast bekijken. Heb je geen abonnement op Disney+? Dan kun je de serie ook bekijken op National Geographic.

A Small Light

Historisch | serie | 2023

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie