Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Resident Evil-serie onderweg naar Netflix

Trailers | 1 maand geleden | Jorrit van Broekhoven

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Het computerspel Resident Evil bestaat al ruim 25 jaar en kreeg een hele reeks vervolgen in de vorm van games en films. Netflix voegt daar binnenkort een tv-serie aan toe en presenteerde onlangs de eerste trailer.

In de nieuwe teaser van Resident Evil maken we kennis met de jonge Jade Wesker (een rol van Ella Balinska), die met haar vader Albert (Lance Reddick uit The Wire, Fringe en de John Wick-films) in het futuristische New Raccoon City komt wonen. Na een ongeluk in het lab volgt er een sprong door de tijd en ruimte naar het Londen van 2036, dat deels vernietigd is en door zombies onder de voet wordt gelopen.

Resident Evil

Het Japanse computerspel Biohazard voor de PlayStation was in 1996 een ongekende hit. Internationaal werd het spel bekend als Resident Evil, en na het succesvolle eerste deel kreeg het horror-survivalspel een lange reeks vervolgen en vanaf 2002 ook een serie bioscoopfilms en animatiefilms. Daarnaast kun je op Netflix nu al kijken naar de animatieserie Resident Evil: Infinite Darkness, en binnenkort komt er een live action serie bij, die Netflix gewoon Resident Evil heeft gedoopt.

Verhaal

Grofweg spelen alle games, series en films in dezelfde wereld waarin de Umbrella Corporation voor een hoop ellende zorgt. Dit bedrijf ontwikkelt voor zijn biologische wapens-divisie het zogenoemde T-virus dat mensen in bloeddorstige zombies verandert. Ook dieren en planten zijn niet immuun voor het virus. Vaak spelen de verhalen zich af in of rond Raccoon City, een fictief Amerikaans plaatsje waar de Umbrella Corporation een enorm onderzoeksinstituut heeft met een geheim ondergronds laboratorium. Natuurlijk is het algemeen bekend hoe lastig het is om een virus in toom te houden, en al snel verspreidt het virus zich dan ook over de hele wereld.

Trailer en datum

Je moet nog even geduld hebben voordat je de Resident Evil-serie op Netflix kunt zien, want hij staat vanaf 14 juli in de catalogus. Beoordeel zelf of de makers met onderstaande trailer de sfeer van de spellen goed hebben getroffen.