Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Trailer Netflix-serie Selena over vermoorde zangeres

Trailers | 6 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Selena: the series gaat over de Mexicaans-Amerikaanse zangeres Selena Quintanilla die werd vermoord op haar 23ste. 

Selena brak in 1994 door met haar tex-mex muziek. Ze bereikte de supersterrenstatus maar kon niet lang genieten van het succes. Twee maanden na een concert in Houston waar ze voor bijna 58.000 mensen speelde, werd ze doodgeschoten door Yolanda Saldívar, de voorzitter van haar fanclub. 

60.000 dollar

Nadat Selena's manager ontdekte dat Yolanda 60.000 dollar had verduisterd via de fanclub en de boutiques die ze voor de zangeres runde, confronteerde de familie Quintanilla Yolanda. Die kocht een pistool, lokte Selena op 31 maart 1995 naar een hotelkamer en schoot haar in de rug. 

Per ongeluk

De dood van Selena zorgde voor een enorme schok in de Latino-gemeenschap en was overal in Amerika breaking nieuws. Tijdens het daarop volgende proces zei Yolanda dat ze Selena per ongeluk had neergeschoten toen ze zelfmoord probeerde te plegen. Ze werd schuldig bevonden en kreeg een levenslange gevangenisstraf.

Jennifer Lopez

De rol van Selena wordt in de Netflix-serie gespeeld door Christian Serratos. Jennifer Lopez speelde Selena al eens in een film uit 1997. De serie van Netflix gaat op 4 december in première.