Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Dit zijn de beste nieuwe Netflix-films en series in december

Trailers | 8 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

Netflix pakt in december flink uit met nieuwe films en series. Je hoeft dan ook niet per se dol te zijn op kerst om in de feestmaand aan je trekken te komen (al helpt het natuurlijk wel!)

The walking dead seizoen 10

1 december

Vorige maand was Netflix er iets te vroeg bij met het aankondigen van het tiende seizoen van The walking dead. Maar op 1 december kunnen de fans dan toch zien hoe het verder gaat met de dappere overlevenden en hun strijd tegen de zombies en de Wisperers.

Zet The walking dead seizoen 10 op je kijklijst

 

Alien worlds

2 december

In sciencefictionfilms kom je de meest uitzinnige buitenaardse wezens tegen. Meestal is dat meer 'fiction' dan 'science'. De nieuwe Netflix-serie Alien worlds draait het om en probeert op een puur wetenschappelijke manier leven op andere planeten voor te stellen. En dat pakt dankzij oogstrelende computeranimaties niet minder wonderbaarlijk uit.

 

Selena: the series

4 december

De Mexicaans-Amerikaanse zangeres Selena heeft grote dromen en zet alles op alles om een ster te worden. Daarvoor moet ze moeilijke keuzes maken, maar dankzij de steun van haar familie slaat ze zich overal doorheen. Selena is een hartverwarmende serie, gebaseerd op het levensverhaal van Selena Quintanilla, hier gespeeld door Christian Serratos (Rosita uit The walking dead).

Zet Selena: the series op je kijklijst

 

Mank

4 december

Voor de filmfanaten is dit een van de grote knallers op Netflix dit jaar. Mank vertelt het verhaal van Herman J. Mankiewicz, de scenarist van Citizen Kane. Deze klassieker wordt in kennerskringen wel gezien als de beste film aller tijden. Gary Oldman (Darkest hour) speelt de titelrol en de David Fincher (The social Network) regisseerde deze filmbiografie.

Zet Mank op je kijklijst

 

Alice in borderland 

10 december

De Japanse mangaserie Imawa no kuni no Arisu werd al eens verfilmd als animatie, en is deze maand op Netflix te zien in een versie met echte acteurs. In Alice in borderland doen drie ontspoorde en verveelde scholieren de wens dat ze worden verplaatst naar een andere, meer opwindende wereld. Als die wens uitkomt krijgen ze heel wat voor hun kiezen, zoals je ziet in deze trailer.

 

The prom

11 december

Ryan Murphy heeft het er maar druk mee. Zijn miljoenencontract met Netflix gaf ons eerder dit jaar al de series Hollywood en Ratched, en deze maand komt daar musicalcomedy The prom bij. Scholiere Emma wil graag haar vriendin meenemen naar het eindbal, maar de school steekt daar een stokje voor. Ze krijgt onverwachte hulp van een aantal theatersterren. Met rollen van onder anderen Meryl Streep en Nicole Kidman.

Zet The prom op je kijklijst

 

Tiny pretty things

14 december

Voor de tieners die worden aangenomen door een gerenommeerde balletschool in Chicago is het erop of eronder. Ver van huis moeten ze het onderste uit de kan halen om kans te maken op succes, en voor afvallers is er geen vangnet. Deze tiendelige Netflix-serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Sona Charaipotra en Dhonielle Clayton.

Zet Tiny pretty things op je kijklijst

 

The ripper

16 december

De liefhebbers van true crime documentaireseries - zoals Making a murderer en American murder - mogen deze maand The ripper niet missen. De Yorkshire Ripper vermoordde tussen 1975 en 1980 dertien vrouwen, en deze serie vertelt zijn lugubere verhaal.

 

The midnight sky

23 december

Nog een filmhoogtepunt op Netflix in december: de sciencefictionfilm The midnight sky vertelt het verhaal van Augustine (George Clooney), een wetenschapper in het Noordpoolgebied. Hij is de enige die de terugkerende bemanning van een ruimtemissie kan waarschuwen voor de ramp die zich op aarde heeft voltrokken. Hoofdrolspeler Clooney nam ook de regie voor zijn rekening.

 

Jingle jangle: a Christmas journey

Nu te zien op Netflix

En natuurlijk vergeten we ook de kerstfilms niet die Netflix dit jaar in petto heeft. Een van de grootste films van dit jaar is Jingle jangle, waarin een verbitterde speelgoedmaker (Forest Whitaker) nieuwe hoop krijgt dankzij zijn ontwapenende kleindochter. Boordevol muziek en special effects!

Zet Jingle jangle: a Christmas journey op je kijklijst

 

The Christmas chronicles 2

Nu te zien op Netflix

Echtpaar Kurt Russell en Goldie Hawn keerde terug als de kerstman en zijn vrouw in dit vervolg op The Christmas chronicles. Een absolute kersthit voor jonge en oud, waarin alle bekende gezichten uit het eerste deel weer van de partij zijn.

Zet The christmas chronicles 2 op je kijklijst

 

Kijk in december ook eens naar deze kerstfavorieten op Netflix!

The Prom

musical | film | 2020

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie

Mank

drama | film | 2020

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie