Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

2 december live om 20:30. Kijk hier of op kanaal 13 van Ziggo.

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Heeft Amazon met The Green Knight de film van het jaar te pakken?

Trailers | 4 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

"Een verrukkelijke triomf", "buitengewoon origineel" en "een visueel spektakel van begin tot eind". Recensenten die The Green Knight al hebben gezien, prijzen het middeleeuwse fantasy-avontuur de filmhemel in. In augustus zie je hem al op Amazon Prime Video.

The Green Knight is de hervertelling van een gedicht uit de 14de eeuw over sir Gawain, een van de ridders en tevens neef van koning Arthur. In het gedicht accepteert Gawain de uitdaging van een mysterieuze groene ridder. Hij mag de reus met zijn bijl slaan, als hij bereid is over een jaar een zelfde klap te incasseren. Gawain is ervan overtuigd dat hij de ridder met één goed gemikte klap kan doden, maar krijgt al snel spijt van zijn overmoed.

Amazon Prime Video

Het gedicht 'Sir Gawain and the Green Knight' is al vaak herschreven en gepopulariseerd - onder meer door J.R.R. Tolkien, schrijver van 'The Lord of the Rings' - en werd al eerder verfilmd, maar de nieuwe versie van regisseur David Lowery belooft spectaculair te worden. The Green Knight beleeft op 30 juli zijn Amerikaanse première en komt volgende week naar de Nederlandse bioscoop. Een paar weken later, op 21 augustus, kun je de film al zien op Amazon Prime Video.

Ralph Ineson als The Green Knight

Dev Patel

Naast de originaliteit en visuele stijl van de film wordt The Green Knight geprezen voor de hoofdrol van Dev Patel in de rol van sir Gawain. Patel brak door met Slumdog Millionaire en kreeg een Oscarnominatie voor zijn hoofdrol in Lion. Verder zie je in The Green Knight rollen van Sean Harris (als koning Arthur), Alicia Vikander en Joel Edgerton.

Trailer

De trailer van The Green Knight ziet er al waanzinnig mooi en mysterieus uit. Dat de film zo snel op Amazon Prime Video te zien is, heeft te maken met van de bioscooppremière en het beperkte aantal beschikbare zalen vanwege de coronacrisis.