Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Bizar maar waargebeurd: de miniserie A Friend of the Family

Trailers | 1 jaar geleden | Jorrit van Broekhoven

©
Foto: SkyShowtime
©
Foto: SkyShowtime

De jonge tienerdochter van de familie Broberg wordt in enkele jaren tijd verschillende keren gekidnapt door een vriend van haar ouders die met haar wil trouwen. Dat klinkt superongeloofwaardig, maar het verhaal van de nieuwe miniserie A Friend of the Family is echt waargebeurd. Je zien de serie exclusief op SkyShowtime.

In de jaren zeventig wordt het gezin van Bob en Mary Ann Broberg goede vrienden met de Berchtolds: Robert en Gail en hun zoons. Al snel krijgt Robert Berchtold een iets te warme belangstelling voor Jan, de oudste dochter van de Brobergs. Hij probeert haar los te weken van haar ouders, doet zijn best om Bob en Mary Ann uit elkaar te drijven en gaat er in 1974 met Jan vandoor. Het meisje is dan twaalf jaar oud.

A Friend of the Family

Ja, het verhaal van A Friend of the Family is waargebeurd, en nee, de makers zijn niet met de feiten aan de haal gegaan. De echte Jan en Mary Ann Broberg zijn namelijk als producenten verbonden aan de negendelige miniserie, en hebben erop toegezien dat het echte verhaal verteld wordt. Als dit verhaal je bekend voorkomt dan kan dat kloppen: het vormde ook de basis voor de Netflix-documentaire Abducted in Plain Sight.

De spelers

De interieurs, auto's en kleding in A Friend of the Family brengen je helemaal terug maar de jaren zeventig. Ook met de acteurs zit het wel goed. De enge Robert Berchtold wordt gespeeld door Jake Lacy, die ook al zo'n misbaksel speelde in het eerste seizoen van The White Lotus. Colin Hanks (zoon van Tom) en Anna Paquin (Sookie Stackhouse uit True Blood) spelen de ouders van Jan, en Jan zelf wordt op twaalfjarige leeftijd gespeeld door Hendrix Yancey en als tiener door Mckenna Grace (Chilling Adventures of Sabrina).

SkyShowtime

De nieuwe serie A Friend of the Family is uitsluitend te zien op SkyShowtime. De eerste drie delen staan al in de catalogus, en daar komt er elke week eentje bij. Hieronder kun je alvast de trailer bekijken. En wist je al dat je bij SkyShowtime maar de helft van de maandprijs betaalt als je vóór 6 december abonnee wordt?