Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Rachel Weisz speelt dubbelrol in serie naar horrorklassieker Dead Ringers

Trailers | 9 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

©
Foto: Amazon
©
Foto: Amazon

In 1988 deed de Canadese horrormeester David Cronenberg zijn fans huiveren met Dead Ringers, een psychologische horrorfilm met Jeremy Irons in een geniale dubbelrol als tweelingbroer-gynaecologen. Die film krijgt nu een remake in de vorm van een serie, waarin Rachel Weisz de hoofdrollen speelt.

Beverly en Elliot Mantel zijn eeneiige tweelingen en delen alles met elkaar: hun artsenpraktijk, drugs, minnaars, een onstilbare dwang naar macht en het verlangen om te doen waar ze maar zin in hebben. Medische ethiek komt daarbij op de tweede plaats. Als de band tussen de twee scheurtjes begint te vertonen, heeft dat grote gevolgen.

Dead Ringers

Met de film Dead Ringers maakte regisseur David Cronenberg in 1988 de overstap van body-horrorfilms als Scanners en Videodrome naar een meer kunstzinnige psychologische horror. Opzienbarend was de dubbelrol van Jeremy Irons, die in veel scènes in twee gedaanten op het scherm te zien is. Met een speciale gerobotiseerde camera werden deze scènes twee keer geschoten - een keer met Beverly, een keer met Elliot - waarna de opnames werden gecombineerd. Tegenwoordig is dat met computertrucages een stuk makkelijker, maar destijds was het een technisch hoogstandje.

Dead Ringers 1988
Dead Ringers 1988

Rachel Weisz

In de tv-remake is de mannelijke tweeling vervangen door een vrouwelijke, gespeeld door Rachel Weisz. De actrice  uit onder meer The Mummy, The Constant Gardener en Disobedience is ook uitvoerend producent. Het creatieve brein achter de serie is scenarist Alice Birch, die haar sporen verdiende met Succession en The Wonder.

Datum en teaser

Op 21 april verschijnt Dead Ringers op Prime Video. Je kunt dan meteen hele hele seizoen van zes afleveringen bekijken. Hieronder zie je alvast een teaser, en als de serie net zo bloederig wordt als de film is hij niet geschikt voor kijkers die daar gevoelig voor zijn.

Dead Ringers

Drama | film | 1988

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie