Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Trailer: New Yorks misdaadmysterie in City on Fire

Trailers | 7 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

©
Foto: Apple
©
Foto: Apple

Op 4 juli 2003 wordt studente Samantha doodgeschoten in het New Yorkse Central Park. Politieonderzoek wijst uit dat Samantha de schakel is tussen een groepje artiesten, een rijke familie met geheimen en een reeks mysterieuze branden die de stad teisteren. De nieuwe serie City on Fire begint volgende maand op Apple TV+.

Toen Garth Risk Hallberg het idee voor zijn boek 'City on Fire' voorlegde aan een uitgever kreeg hij een voorschot van twee miljoen dollar. Dat is al heel behoorlijk voor een gevestigde schrijver, maar bij Hallberg ging het om zijn allereerste boek. Het schijnt het hoogste voorschot te zijn dat ooit werd betaald voor een debuutroman, dus de uitgeverij moet er wel heel erg zeker van zijn geweest dat ze iets bijzonders in handen kreeg.

City on Fire

Waarschijnlijk zijn die kosten al dubbel en dwars terugverdiend, want Apple TV+ kocht de filmrechten en maakte er een achtdelige miniserie van. City on Fire verplaatst het verhaal van de jaren 70 naar 2003 en castte Wyatt Oleff uit de It-films in de hoofdrol van Charlie, het vriendje van de vermoorde Samantha (Chase Sui Wonders uit Bodies Bodies Bodies). In andere hoofdrollen zie je Jemima Kirke (Girls) en Omid Abtahi (The Mandalorian).

Datum en trailer

De eerste twee afleveringen van City on Fire verschijnen op vrijdag 12 mei op Apple TV+. Daarna komt er wekelijks op vrijdag een nieuwe aflevering bij.

City on Fire

Drama | serie | 2023

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie