Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Jennifer Lawrence keert terug in filmdrama Causeway

Trailers | 1 jaar geleden | Jorrit van Broekhoven

©
Foto: Apple TV+
©
Foto: Apple TV+

Sinds haar rol in de Netflix-satire Don't Look Up hebben we Jennifer Lawrence niet meer op het scherm gezien. Gelukkig keert ze volgende maand terug in Causeway, een filmdrama waarin de actrice als Afghanistanveteraan gebroken terugkeert naar huis.

Lynsey werkt als technicus in het Amerikaanse leger en wordt uitgestuurd naar Afghanistan, waar ze een hersenbeschadiging oploopt door een bermbom. In een langzaam en pijnlijk herstelproces moet ze opnieuw leren lopen en haar geheugen bij elkaar puzzelen. Daarmee is Lynsey er echter nog niet, want na haar terugkeer naar haar ouderlijk huis New Orleans staat haar daar nog een confrontatie te wachten met onverwerkte trauma's uit haar kinderjaren.

Causeway

In het filmdrama Causeway, dat werd geschreven en geregisseerd door Lila Neugebauer, speelt Lawrence de rol van Lynsey. Een andere grote rol is weggelegd voor Brian Tyree Henry (Paperboi uit Atlanta) als mecanicien James, met wie Lynsey toevallig bevriend raakt. Ook James wordt geplaagd door een trauma uit zijn verleden.

Apple TV+

Streamingdienst Apple TV+ sleepte vorig jaar met CODA de Oscar voor beste film in de wacht en lijkt de smaak te pakken te hebben. Causeway vertelt een verhaal dat goed zal vallen bij de leden van de Academy, en ook hoofdrolspeelster Jennifer Lawrence heeft met Silver Linings Playbook al bewezen dat ze Oscarmateriaal is.

Datum en trailer

Causeway staat vanaf 4 november op Apple TV+. De trailer werd deze week door Apple gelanceerd, en je kunt hem hieronder bekijken.

Causeway

Drama | film | 2022

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie