Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Streamingdiensten gaan gouden tijden tegemoet

Nieuws | 8 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

Goed nieuws voor Netflix, Amazon Prime Video en Disney+: de streamingdiensten gaan vette jaren tegemoet. Adviesbureau PwC voorspelt dat de streamingdiensten over vijf jaar twee keer zoveel omzetten als de bioscopen.

Dit jaar bereiken de streamingdiensten een opmerkelijke mijlpaal. Wereldwijd halen ze in 2020 meer geld op dan de bioscopen. De omzet van de streamingdiensten stijgt naar schatting met 26 procent. Dat is te lezen in een nieuw rapport van PwC over de mondiale entertainment- en mediamarkt.

Corona

Helemaal eerlijk is de vergelijking tussen de streaming- en bioscoopbranche niet. De invloed van het coronavirus geeft namelijk een vertekend beeld. Bioscopen zijn of waren lange tijd gesloten en grote filmtitels werden uitgesteld. Dat drukte de bioscoopomzet met 66 procent.

Netflix & chill

Tegelijkertijd profiteerde de streamingindustrie van de coronamaatregelen. Voor kijkers die niet de deur uit konden was een avondje Netflix of Disney+ een logisch alternatief. Toch voelen ook de producenten van series voor de streamingdiensten de gevolgen van het virus. Opnames moesten worden afgeblazen en nieuwe titels en seizoenen kregen een latere releasedatum. 

2024

Voor de toekomst voorspelt PwC een traag herstel van de bioscoopbranche. Pas in 2024 zouden de opbrengsten weer terug zijn op het oude niveau. De streamingdiensten harken dan jaarlijks 86,6 miljard dollar binnen volgens PwC.