Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Wie is Adam Pålsson uit Young Wallander?

Series | 8 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Adam Pålsson (32) staat op het punt wereldwijd door te breken dankzij zijn rol in de Netflix-serie Young Wallander. Wie is deze Zweedse acteur?

Kurt Wallander is een van de meeste bekende rechercheurs van Zweden. Hij werd tot leven gewekt door schrijver Henrik Mankell en werd al door verschillende acteurs gespeeld. Tot nu toe altijd als man van middelbare leeftijd, maar in Young Wallander is Kurt nog hartstikke jong en komt hij net van de politieschool. Aan Adam Pålsson de eer de jonge Wallander gestalte te geven. 

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Young Wallander, launching tomorrow on Netflix ⚡️

Een bericht gedeeld door Adam Pålsson (@palssonsbygg) op

The bridge

Adam heeft al een aardige acteer-cv opgebouwd in zijn moederland. Hij speelde Emil Larsson in het derde seizoen van The bridge en was een van de hoofdrolspelers in de Zweedse serie Don't ever wipe tears without gloves (Torka aldrig tårar utan handskar) over AIDS in Stockholm in de jaren tachtig.

Lees ook: Dit is de trailer van Young Wallander

Ted

Hij speelde ook de titelrol in Ted: Show Me Love (Ted: För kärlekens skull) een biografie over de Zweedse singer/songwriter Arnbjörn Gärdestad, artiestennaam Ted. En dan was er ook nog de politieserie Before we die (Innan vi dör), waarin hij de drugsdealende zoon van een rechercheur is. 

ÅR&DAR

Pålsson was ook een tijdje de leadzanger van de indie rockband ÅR&DAR. Die band is inmiddels ter ziele maar gelukkig hebben we de beelden nog. 

Young Wallander

misdaad | serie | 2020

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie