Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

2 december live om 20:30. Kijk hier of op kanaal 13 van Ziggo.

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Tien Netflix-series om te kijken na Workin' Moms

Series | 5 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Na het wegkijken van seizoen vijf begint voor de fans van Workin' Moms het lange wachten op seizoen zes, dat pas ergens in de winter van 2022 verschijnt. De tussentijd kun je overbruggen met deze andere Netflix-series waarin hartsvriendinnen ups en downs beleven.

Grace and Frankie

Eigenlijk ligt het helemaal niet voor de hand dat Grace (Jane Fonda) en Frankie (Lily Tomlin) goede vriendinnen worden. Maar als hun echtgenoten elkaar de liefde verklaren en besluiten te trouwen, ontstaat er toch een band tussen de verbouwereerde vrouwen. Grace and Frankie had even tijd nodig om op gang te komen, maar werd daarna een hit. In de serie duiken regelmatig bekende gezichten op, van Lisa Kudrow tot RuPaul. Het zevende en laatste seizoen verschijnt later dit jaar op Netflix.

Zet Grace and Frankie op je kijklijst

Firefly Lane

Het gelijknamige boek van Kristin Hannah vormde de basis voor deze successerie, waarin de vriendschap tussen Tully en Kate de rode draad vormt. Firefly Lane springt door de tijd tussen de jaren zeventig, toen de vriendinnen elkaar als tieners leerden kennen, en het heden. De casting van Tully en Kate (als volwassenen gespeeld door Katherine Heigl en Sarah Chalke) is perfect in dit hartverwarmende drama. Een tweede seizoen is in de maak: dat verschijnt in de loop van 2022.

Zet Firefly Lane op je kijklijst

Dead to Me

Kun je hartsvriendinnen zijn en toch vreselijke geheimen voor elkaar bewaren? Misschien, maar makkelijk is het niet voor Jen en Judy in Dead to Me. Jen is net haar man verloren als ze in een praatgroepje voor rouwverwerking de montere Judy leert kennen. Tijdens twee seizoenen komen er heel wat lijken uit de kast in deze zwarte comedy, die zwaar leunt op de komische talenten van hoofdrolspelers Christina Applegate en Linda Cardellini. Na een zinderende cliffhanger laat het derde seizoen erg lang op zich wachten, maar het is onderweg.

Lees ook onze eerdere recensie van Dead to Me

Zet Dead to Me op je kijklijst

Friends from College

Ze studeerden samen aan de prestigieuze universiteit Harvard, maar inmiddels zijn ze in de veertig en leiden ze hun eigen levens in New York. Het zestal - met bekende gezichten Keegan-Michael Key, Coby Smulders en Fred Savage - is eigenlijk enorm egocentrisch en onuitstaanbaar, en dat kan de reden zijn waarom veel recensenten op het eerste seizoen afknapten. Toch verdient Friends from College een kans, en zeker het veel beter ontvangen seizoen twee.

Zet Friends from College op je kijklijst

Good Girls

Drie Amerikaanse vriendinnen en moeders zijn het beu om nooit genoeg geld te hebben, hoe hard ze ook werken. Ze besluiten al hun financiële problemen op te lossen met de overval op een supermarkt, maar dat heeft onvoorziene gevolgen. Blikvanger in Good Girls is Christina Hendricks, bekend uit Mad Men, die de rol speelt van Beth, de leider van het drietal. De eerste drie seizoenen staan op Netflix. Voor het vierde moet je nog even geduld hebben, want dat loopt nog op de Amerikaanse tv.  

Zet Good Girls op je kijklijst

The Bold Type 

De hoofdredacteur van Cosmopolitan putte uit haar eigen ervaringen voor het comedydrama The Bold Type. De serie volgt de belevenissen van drie jonge vrouwen die werken voor Scarlet, een hip magazine dat wordt gemaakt in het bruisende New York. The Bold Type gaat wat dieper dan Sex and the City en kan al vijf seizoenen rekenen op lovende kritieken.

Zet The Bold Type op je kijklijst

Sweet Magnolias

Drie hartsvriendinnen uit de zuidelijke staat South Carolina kennen elkaar al sinds hun kindertijd. Maddie, Dana Sue en Helen delen lief en leed, en helpen elkaar met de valkuilen op het gebied van relaties, moederschap en carrière. Sweet Magnolias is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Sherryl Woods en krijgt van Netflix een tweede seizoen.

Zet Sweet Magnolias op je kijklijst

You Me Her

Waarom zou je de liefde met maar één persoon delen als er zoveel leuke mensen rondlopen in de wereld? In You Me Her verkent het echtpaar Jack en Emma de polyamorie met callgirl Izzy. Wat begint als een zakelijke overeenkomst verandert in liefde, en vervolgens wordt Izzy een volwaardige partner in de relatie. Door nieuwgierige buren, vastgeroeste normen en vooroordelen blijkt het hebben van een driehoeksverhouding niet altijd even makkelijk. Na vijf seizoenen werd You Me Her afgerond.

Zet You Me Her op je kijklijst

Orange Is the New Black

Als een van de vroegste Netflix-originals toont Orange Is the New Black het (over)leven in de vrouwengevangenis. Het wordt de naïeve Piper al snel duidelijk dat ze het achter de tralies in haar eentje niet gaat rooien, dus vriendschappen en strategische bondgenootschappen zijn van levensbelang. Deze meesterlijke serie vindt de perfecte balans tussen drama en comedy, en bleef sterk tot aan het zevende en laatste seizoen.

Zet Orange Is the New Black op je kijklijst

GLOW

Het comedydrama GLOW is als een tijdmachine naar de jaren jachtig, toen de Glorious Ladies Of Wrestling voor hoge kijkcijfers moesten zorgen met een vrouwelijke variant op het showworstelen. In de ring zijn de vrouwen - gespeeld door onder meer Alison Brie en Betty Gilpin - elkaars gezworen vijand, maar daarbuiten sluiten ze ook warme vriendschappen. Na twee verrukkelijke seizoenen viel het derde wat tegen, en het geplande seizoen vier werd wegens de coronacrisis geschrapt. 

Zet GLOW op je kijklijst

Dead to Me

Komedie | serie | 2019

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie