Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Willow verdwijnt na één seizoen al van Disney+

Series | 14 dagen geleden | Jorrit van Broekhoven

©
Foto: Disney
©
Foto: Disney

Dat was van korte duur! De serie Willow, gebaseerd op de gelijknamige fantasyfilm uit 1988, is al na het eerste seizoen op Disney+ gecanceld. De fans zijn teleurgesteld en verbaasd, want het eerste seizoen eindigde met best een behoorlijke cliffhanger.

Abonneer je nu op Disney+

In de serie Willow zagen we de terugkeer van het personage uit de fantasyfilm die Ron Howard 35 jaar geleden maakte.  Acteur Warwick Davis speelde opnieuw de rol van de kleine maar machtige magier Willow, die met een groep jonge metgezellen aan een gevaarlijke queeste begon. Aan het eind van het eerste seizoen hing het lot van de wereld aan een zijden draad. Daar blijft het nu bungelen want een tweede seizoen gaat er niet komen, zo maakte Disney bekend.

Willow

Disney probeerde met Willow een nieuwe franchise te starten op basis van een oude fanfavoriet, maar ziet er nu blijkbaar toch geen brood in. Dat de serie geen groot succes werd is niet zo vreemd. De cast van de nieuwe serie bestond voornamelijk uit millennials, maar de jonge kijkersgroep die hiermee moest worden aangesproken heeft geen nostalgische gevoelens voor de 35 jaar oude film waarop Willow is gebaseerd. Voor de kijkers die wel oud genoeg zijn om zich die film nog wel te herinneren was de serie best leuk, maar het bescheiden budget was er wel een beetje aan af te zien. Ook speelde Willow zelf dit keer een ondergeschikte rol in het verhaal.

Disney+

Zowel de film als het eerste en enige seizoen van de serie blijft beschikbaar in de catalogus van Disney+.

Abonneer je nu op Disney+

Willow

Actie | serie | 2022

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie