Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Hé, dat is leuk: Netflix kondigt Wild Wild Country-spin off aan

Series | 8 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Wild Wild Country is een van de beste documentaire-series op Netflix. En de reeks krijgt na drie jaar een vervolg met Searching for Sheela, een film van een uur over de latere jaren van een van de idiote hoofdrolspelers, Ma Anand Sheela.

Wild Wild Country ging over de sekte van Bhagwan, die Indiër met de lange baard en oranje jurk en zijn wagenpark vol Rolls Royces. In de jaren tachtig streek hij met zijn volgelingen neer in een slaperig plaatsje in Oregon. Ma Anand Sheela was de persoonlijke secretaresse van Bhagwan en zij was volledig van het padje. 

Moordaanslagen

Sheela was een meedogenloze en tegelijkertijd fascinerende vrouw die de meest vreselijke dingen zei in tv-interviews en alles deed om haar leider te beschermen en de commune te laten groeien. Hou je vast: ze trainde een leger, plande moordaanslagen, zorgde voor de grootste salmonella-uitbarsting aller tijden, drogeerde mensen en vergiftigde het drinkwater.

Lees ook: Dit zijn de 10 beste true crimes-series om nu te streamen

Verpleeghuis

Vanwege die salmonella-streek werd ze vervolgd voor poging tot moord. Ze bekende, kreeg 20 jaar cel maar werd al na drie jaar vrijgelaten. Sheela verhuisde daarna naar Zwitserland alwaar ze twee verpleeghuizen kocht en ineens was begaan met ouderen. 

In Searching for Sheela zien we hoe ze voor het eerst sinds lange tijd naar haar geboorteland India terugkeert voor een reeks interviews. 

Searching for Sheela staat op 22 april op Netflix

Wild Wild Country

informatief | 2018

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie