Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Wie is wie in de Netflix-serie The Sandman?

Series | 1 maand geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

De serie The Sandman, gebaseerd op de stripverhalen van Neil Gaimanis een behoorlijke hit voor Netflix. Maar wie zie je allemaal voorbij komen in deze donkere reeks?

Naast de wereld die we kennen is er ook een droomwereld, waar The Sandman, ook bekend als Dream, gestalte geeft aan onze diepste verlangens en angsten. Als de koning van de dromen een eeuw lang gevangen wordt gezet, zet dat een reeks gebeurtenissen in werking die grote gevolgen hebben. 

Tom Sturridge speelt The Sandman oftewel Dream

Tom Sturrigde
Tom Sturridge

Dream is de baas in dromen en nachtmerries van mensen. Wanneer hij in het begin van de twintigste eeuw gevangen wordt gezet door een sekte, beginnen mensen over de hele wereld te lijden aan een aandoening die the Sleepy Sickness wordt genoemd. Wanneer hij zijn vrijheid terug heeft, doet The Sandman er alles aan om orde op zaken te stellen. 

Tom Sturridge 

Sturridge werkte tot nu toe vooral veel in het theater, hij was ook te zie in de films The Boat That Rocked, Journey's End en Velvet Buzzsaw.

Gwendoline Christie speelt Lucifer Morningstar

Gwendolyn Christie

Lucifer Morningstar ken je vast al van de serie Lucifer waarin de duivel wordt gespeeld door Tom Ellis. Hetzelfde personage krijgt hier gestalte door Gwendoline Christie. Lucifer overziet de straffen die zijn weggelegd voor zondaars en heeft een heel leger aan demonen tot haar beschikking. Toch moet The Sandman het rijk van Lucifer betreden om zijn krachten aan te vullen.

Gwendoline Christie

Christie werd natuurlijk bekend door haar rol als reuzin Brienne of Tarth in Game of Thrones. Ze speelde daarna in een Star Wars-film, The Hunger Games: Mockingjay – Part 2 and The Personal History of David Copperfield

Jenna Coleman speelt Johanna Constantine

Jenna Coleman
Jenna Coleman

Johanna Constantine is een onderzoeker van het paranormale. Haar personage heette in eerdere verfilmingen John Contantine en werd toen gespeeld door o.a. Keanu Reeves. 

Jenna Coleman

Coleman was het hulpje van Doctor Who, ze speelde Koningin Victoria en ze was het liefje van seriemoordenaar Charles Sobhraj in de Netflix-serie The Serpent

Kirby Howell-Baptiste speelt Death

Kirby Howell-Baptiste
Kirby Howell-Baptiste

Death is de oudere zus van Dream en ze zit vol goede adviezen. De taak van Death is om mensen van het leven naar de dood begeleiden. Op een vriendelijke manier. 

Kirby Howell-Baptiste

Ze speelde wetenschapper Simone Garnett in de comedyserie The Good Place, speelde in het vierde seizoen van Veronica Mars en was ook te zien in de films A Dog's Purpose en Disney's Cruella.

Mason Alexander Park speelt Desire

Mason Alexander Park
Mason Alexander Park

Desire (verlangen) is de tweeling van Despair (wanhoop) en beiden zijn broer of zus van The Sandman. Maar ze zien allebei hun oudere broer als een rivaal en daarom zijn de familiebanden niet al te best. 

Mason Alexander Park

Park was o.a. te zien in de film Cowboy Bebop en speelt regelmatig in het theater.

Boyd Holbrook speelt The Corinthian

Boyd Holbrook
Boyd Holbrook

The Corinthian is een nachtmerrie die is gecreëerd door Dream. Helaas weet hij te ontsnappen naar de echte wereld waar hij zich als seriemoordenaar ontpopt.

Boyd Holbrook 

Holbrook was te zien in grote films als Gone Girl, Logan en The Predator, en hij speelde DEA agent Steve Murphy in de serie Narcos.

Behalve deze acteurs doen ook bekende gezichten als Stephen Fry, Charles Dance en David Thewlis mee. Mark Hamill (Luke Skywalker uit Star Wars) en komiek Lenny Henry lenen hun stem aan personages. 

The Sandman

Drama | serie | 2022

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie