Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Wie is wie in de serie The Chair op Netflix?

Series | 3 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Sandra Oh speelt de hoofdrol in de nieuwe Netflix-miniserie The Chair. De reeks werd gemaakt door de mensen achter Game of Thrones (al is deze serie totaal anders) dus de verwachtingen zijn hooggespannen. We stellen je de hoofdrolspelers van The Chair voor.

Sandra Oh speelt Dr Ji-Yoon Kim

We kennen Sandra natuurlijk van Grey's Anatomy en Killing Eve. En dit zou zomaar eens een nieuwe hit kunnen worden voor de Amerikaanse actrice. Ze speelt Ji-Yoon Kim, het eerste vrouwelijke hoofd van de faculteit Engels op de prestigieuze Pembroke Universiteit in North- Carolina. Maar haar baan wordt niet gemakkelijker door bezuinigingen, een tekort aan aanmeldingen en het feit dat niet veel mensen haar serieus nemen. 

Jay Duplass speelt professor Bill Dobson

Jay Duplass is een man van vele talenten. Hij maakt samen met zijn broer Mark films en documentaires (de fantastische docu Wild Wild Country is bijvoorbeeld van het duo) en hij kan nog acteren ook. In The Chair speelt Duplass ee professor Engels die aftrad als hoofd nadat zijn vrouw overleed. Omdat hij dat verdriet niet goed kan verwerken, gaat Bill steeds raarder doen. Tijdens een lezing maakt hij bijvoorbeeld een obsceen gebaar. En hij heeft ook nog een ingewikkelde affaire met  Ji-Yoon.

Holland Taylor speelt professor Joan Hambling

Dikke kans dat je Holland Taylor al eens gezien hebt. De actrice speelde in series als The L Word, The Practice, Two and a Half Men en de Netflix-serie Hollywood. Ze was ook te zien in bekende films als Romancing The Stone, The Truman Show en Legally Blonde. In The Chair speelt ze een veteraan docent die tot voor kort een goede relatie had met Ji-Yoon maar dat verandert wanneer Ji-Yoon de baas wordt en minder tijd heeft voor Joan. 

Nana Mensah speelt professor Yaz McKay

Mensah was eerder te zien als arts in de ziekenhuisserie New Amsterdam en ze speelde in de Netflix-series 13 Reasons Why en Bonding. In The Chair is ze een nieuwe razend populaire professor die gebruikt maakt van nieuwe, moderne lestechnieken en dat werkt op de zenuwen bij de oudere professoren.  

Bob Balaban speelt professor Elliot Rentz

Ook Balaban loopt al heel lang mee in Hollywood. Hij was te zien in de klassieker Close Encounters of the Third Kind, The Grand Budapest Hotel en Moonrise Kingdom. Je kunt hem ook kennen uit Friends waarin hij de vader van Phoebe was. In The Chair is hij een professor wiens lessen niet zo gewild zijn bij studenten, maar Rentz weigert zich aan te passen aan de veranderende tijden. 

David Duchovny speelt zichzelf

We hebben David Duchovny een tijdje moeten missen, maar gelukkig is hij nu weer te zien in een serie. De universiteit wil hem dolgraag een speech laten geven, iets waar Ji-Yoon niet veel zin in heeft. Duchovny is natuurlijk bekend van de twee geweldige series The X-Files en Californication