Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Wie is wie in de Disney+-serie Secret Invasion?

Series | 3 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Disney+
©
Foto: Disney+

De laatste jaren zijn we overspoeld met superheldenfilms en -series. Toch heeft Disney+ vertrouwen dat het iets nieuws te bieden heeft met de serie Secret Invasion. Aan de cast kan het in ieder geval niet liggen. Welke bekende hoofden gaan we zien in de reeks?

Secret Invasion gaat over een stel superhelden van wie we er al een paar kennen uit de Avenger-films zoals Nick Fury. In Secret Invasion heeft Nick het een beetje gehad met alle actie en heeft hij zich teruggetrokken op een ruimtestation.

Invasie op aarde

Maar hij moet terugkomen van zijn pensioen wanneer de Skrulls (aliens die van gedaante kunnen wisselen) woedend blijken te zijn. Fury had hen, samen met Talos ooit een nieuwe thuisplaneet beloofd en daar is het nooit van gekomen. Daarom hebben ze hun zinnen nu gezet op de aarde en dat moeten Fury en zijn vrienden zien te voorkomen. 

Samuel L. Jackson speelt Nick Fury

Samuel L. Jackson
Samuel L. Jackson

Jackson heeft zijn sporen verdiend in de filmwereld. De Amerikaans leverde al menig juweeltje af. Meesterstrateeg Nick Fury speelt hij al sinds Iron Man in 2008. Fury is het brein achter de Avengers. Hij was ook de directeur van de inlichtingendienst SHIELD. 

Waar kennen we Samuel L. Jackson van? 

Hij speelde in Pulp Fiction, Jackie Brown en Django Unchained, in de Star Wars-sequels, Jurassic Park, Kill Bill en natuurlijk Snakes on a Plane. En dan hebben we nog niet eens de helft genoemd. 

Ben Mendelsohn speelt Talos

Talos
Talos

Talos was voor het eerst te zien in Captain Marvel. Hij is de leder van de Skrulls, een alien soort die van gedaante kan wisselen. Talos woont inmiddels op aarde, is - in tegenstelling tot zijn soortgenoten - een goeie gast en een handlanger van Nick Fury. 

Waar kennen we Ben Mendelsohn van?

Hij was te zien in Rogue One: A Star Wars Story, speelde in de serie Bloodline en in de biografie van Winston Churchill, Darkest Hour

Cobie Smulders speelt Maria Hill

Maria Hill
Maria Hill

Maria Hill is de rechterhand van Nick Fury. Ze is bij hem sinds SHIELD en bleef hem trouw nadat SHIELD uiteen viel. 

Waar kennen we Cobie Smulders van?

Natuurlijk van de serie How I met Your Mother waarin ze Robin Scherbatsky speelde. Ze zat ook in de Netflixreeks Friends from College. Haar naam dankt ze aan haar Nederlandse vader Bert. 

Martin Freeman speelt Everett K. Ross

Martin Freeman
Martin Freeman

Ross is een voormalig CIA-agent die dikke mik was met King T'Challa en diens jongere zus Shuri uit Black Panther. Dit geheel tegen de zin van zijn werkgever. Het zorgde ervoor dat Ross op de vlucht moest. 

Waar kennen we Martin Freeman van?

Ook Freeman heeft een cv waar je u tegen zegt. Hij zat in de originele The Office, speelde dr. Watson in Sherlock, was te zien als Bilbo Baggins in de Hobbit-trilogie en speelde een fantastische rol in het eerste seizoen van de serie Fargo

Emilia Clarke speelt G'iah

Emilia Clarke
Emilia Clarke

G'iah is de dochter van Talos. Maar in tegenstelling tot haar vader is ze niet erg gek op Nick Fury. Ze is net als de meeste van haar soortgenoten boos dat hij geen nieuwe planeet voor de Skrulls heeft geregeld. 

Waar kennen we Emilia Clarke van?

Natuurlijk was ze drakenkoningin Daenerys Targaryen in Game of Thrones. Ze speelde ook in Solo: A Star Wars Story en was te zien in de romantische komedie Last Christmas

Olivia Colman speelt Sonya Falsworth

Olivia Colman
Olivia Colman

Sonya is een hooggeplaatste MI6 agent en een oude bekende van Nick Fury. Het is nog niet zeker aan welke kant ze staat in het conflict tussen de aardbewoners en de Skrulls. 

Colman kreeg een Oscar voor The Favourite en speelde koningin Elizabeth in The Crown. Veel mensen zullen haar ook herkennen uit de veelgeprezen serie Broadchurch

Don Cheadle speelt James 'Rhodey' Rhodes / War Machine

Don Cheadle
Don Cheadle

Rhodes was een goede vriend van Tony Stark (Iron Man). Later kreeg hij zelf ook een superheldenpak en heette toen War Machine. Hij speelt een belangrijke rol in de Amerikaanse luchtmacht. 

Waar kennen we Don Cheadle van?

Hij was te zien in film Ocean's Eleven en de vervolgen daarop, zat in Hotel Rwanda, Crash, The Falcon and the Winter Soldier en House of Lies.  

Secret Invasion

Actie | serie | 2023

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie