Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

WIe is wie in Cobra Kai op Netflix?

Series | 4 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

De serie Cobra kai is een klein feestje om te zien en daarom natuurlijk ook hartstikke populair. Maar wie speelt wie in deze karate-serie met oude bekenden?

Ralph Macchio speelt Daniel LaRusso

Daniel LaRusso 

De brave Daniel LaRusso heeft het al sinds zijn zestiende aan de stok met aartsvijand Johnny Lawrence. De twee verloren elkaar een tijd lang uit het oog en in die tijd werd Daniel de succesvolle eigenaar van een autobedrijf. Hij krijgt in de serie Cobra Kai wederom mot met Johnny wanneer hij zijn eigen karateschool begint en Johnny's zoon traint. 

Ralph Macchio

Ralph was zelf ook 16 toen hij in de eerste Karate Kid-film speelde. De eeuwig jong ogende acteur (59) speelde ook in de films Crossroads, My cousin Vinny en de HBO-serie Deuce.

William Zabka speelt Johnny Lawrence

Johnny Lawrence

Ruikeluisjongen die in de goot belandde tot hij door een buurjongen wordt overgehaald om de oude sportschool Cobra Kai nieuw leven in te blazen. Vervreemd van zijn zoon Robby.

William Zabka

Ook William Zabka was al te zien in The karate kid-films uit de jaren tachtig. Hij was ook te zien in de films Hot tub time machine and Back to school. In 2004 kreeg William een Oscar-nominatie als mede-auteur en producent van de korte film Most

Martin Kove speelt John Kreese

John Kreese

De grote slechterik (met bijbehorend hoofd) in de Karate Kid-films en ook in Cobra Kai is John Kreese zijn streken nog niet verleerd. Kreese is een oud-militair die zijn leerlingen op het hart drukt geen genade te kennen met tegenstanders. Hij heeft ook een verdraaid slechte invloed op Johnny. 

Martin Cove

Martin Cove is dus vooral bekend van The karate kid, maar speelde ook in de politieserie Cagney & Lacey en in Rambo: First Blood Part II.

Xolo Maridueña speelt Miguel Diaz

Miguel Diaz

Miguel wordt gepest door leeftijdgenoten en haalt Johnny Lawrence over hem te trainen. En Miguel blijkt een talentje. Na een gevecht met Robby Keene belandt hij in het ziekenhuis met een blessure aan zijn ruggenwervels. Maar gelukkig krabbelt Miguel er weer bovenop. 

Xolo Maridueña

Xolo Maridueña is nog maar 19 jaar en van Mexicaanse, Cubaanse en Ecuadoriaanse afkomst. Behalve in Cobra Kai was hij ook al te zien in de serie Parenthood.

Tanner Buchanan speelt Robby Keene

Robby Keene

Robby Keene groeide op zonder zijn vader, Johnny Lawrence, die meer interesse had in drank dan in zijn zoon. Vandaar dat de verhoudingen wat zijn verstoord en Robby in de leer gaat bij Daniel. Maar later laat hij zich ompraten door slechterik John Kreese en loopt over naar Cobra Kai. 

Tanner Buchanan

De 21-jarige Tanner is al een tijdje bezig op acteergebied. Hij speelde bijvoorbeeld de zoon van Kiefer Sutherland in Designated survivor. De acteur was ook te zien in series als Grey's anatomyMajor crimes en The Goldbergs.

Mary Mouser speelt Samantha LaRusso

Samantha LaRusso

Samantha is de dochter van Daniel. Ze begint de serie als een verwend meisje, maar wordt later een prima dochter en de tweede pupil van Daniel op zijn school. Ze krijgt een relatie met Miguel, maar dat gaat uit en dan krijgt ze de hele tijd mot met Tory, de nieuwe virendin van Miguel. 

Mary Mouser

De 24-jarige actrice speelde eerder in Body of proof en als Mary Jones in de serie Freakish.