Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Wie is Ahsoka Tano uit de nieuwe Star Wars-serie?

Series | 1 maand geleden | Irma Tomas

De afgelopen jaren kwamen er nogal wat Star Wars-series voorbij. Na o.a. Obi-Wan Kenobi, Andor, The Book of Boba Fett en The Mandalorian is het nu de beurt aan Ahsoka. Maar wie is deze voormalige Jedi?

De afgelopen jaren kwamen er nogal wat Star Wars-series voorbij. Na o.a. Obi-Wan Kenobi, Andor, The Book of Boba Fett en The Mandalorian is het nu de beurt aan Ahsoka. Maar wie is deze voormalige Jedi? 

Dit is de geschiedenis van Ahsoka Tano

Ahsoka Tano is geen mens, ze komt van de planeet Shili waar alle wezens felle kleuren hebben. Vandaar dat Ahsoka oranje is. In The Clone Wars was Ahsoka de nogal vervelende, eigenwijze sidekick van Anakin Skywalker, maar na verloop van tijd werd Ahsoka volwassener en groeide ze uit tot de hoofdpersoon van de animatieserie. Ze werd de commandant van het leger van The Republic en nam het op tegen menig slechterik. 

Geen Jedi meer

Ahsoka verliet de Jedi omdat ze door collega's werd beschuldigd een tempel te hebben gebombardeerd. Haar naam werd gezuiverd maar Ahsoka had er haar buik van vol. Ze vertrok.

Desondanks bleef Ahsoka het rebellenleger leiden tot ze zich schuil moest houden nadat het klonenleger zich tegen de Jedi keerde. 

Star Wars: Rebels

Een oudere versie van Ahsoka keerde terug in de animatieserie Star Wars: Rebels, waarin ze een sleutelfiguur was in de opstandelingenbeweging en ze nam het zelfs op tegen de one and only Darth Vader.  Ze overleefde die ontmoeting net als de Galactische Burgeroorlog en probeerde daarna nog samen met Mandalorian Sabine Wren de vermiste Jedi Ezra Bridger te vinden. 

Rosario Dawson

Pas daarna kwam ze echt tot leven in de serie The Mandalorian waarin ze werd gespeeld door Rosario Dawson. Ahsoka ontmoette Djarin terwijl ze een fittie had met Lady Morgan Elsbeth die ze wilde inzetten om Admiraal Thrawn op te sporen.

In de nieuwe serie Star Wars: Ahsoka wordt ze herenigd met oude vrienden en is ze nog steeds op zoek naar de slechte admiraal.