Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Trailer: Comedydrama White House Plumbers in mei op HBO Max

Series | 5 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

©
Foto: HBO
©
Foto: HBO

In 1972 werd een groepje stuntelige inbrekers op heterdaad betrapt in het Watergate-complex, waar ze afluisterapparatuur aan het plaatsen waren in het kantoor van president Nixons politieke tegenstanders. Het geklungel zou leiden tot een van de grootste politieke schandalen in de Amerikaanse geschiedenis. HBO Max maakte er een politieke satire van: White House Plumbers.

In White House Plumbers wordt het begin van het Watergateschandaal verteld vanuit het perspectief van de inbrekers, en dan vooral E. Howard Hunt (Woody Harrelson) en G. Gordon Liddy (Justin Theroux). Andere rollen zijn voor Domhnall Gleason als raadgever van de president John Dean en Lena Headley als Dorothy Hunt, vrouw van inbreker E. Howard Hunt. De serie laat zien dat de politieke realiteit soms vreemder is dan de wildste fantasie.

White House Plumbers

Als het verhaal van de inbraak je heel bekend in de oren klinkt, dan kan dat kloppen. Het is natuurlijk een stukje geschiedenis, maar werd ook heel onlangs nog opgerakeld in Gaslit. Die serie met Julia Roberts bekeek het Watergateschandaal door de ogen van Martha Mitchell, de vrouw van de Nixongetrouwe openbaar aanklager John N. Mitchell. In tegenstelling tot die serie kiest White House Plumbers meer voor een komische insteek.

Datum en trailer

HBO Max lanceerde de officiële trailer voor White House Plumbers, die je hieronder kunt bekijken. Om de serie te kunnen zien moet je nog even geduld hebben. Vanaf 2 mei verschijnt er wekelijks een aflevering van de vijfdelige serie op HBO Max. 

White House Plumbers

Biografie | serie | 2023

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie