Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

2 december live om 20:30. Kijk hier of op kanaal 13 van Ziggo.

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Dit moet je weten over het nieuwe fantasyspektakel The Wheel of Time

Series | 1 maand geleden | Jorrit van Broekhoven

Na het slot van Game of Thrones vielen veel fantasyliefhebbers in een zwart gat. Netflix probeerde dat gat te vullen met Shadow and Bone, HBO heeft House of the Dragon in de steigers en Amazon begint in november met The Wheel of Time. Opvallend is de hoofdrol voor de Nederlandse acteur Josha Stradowski.

Zoals veel fantasyseries speelt The Wheel of Time zich af in een wereld die veel op de onze lijkt, maar dan met magische en fantastische elementen. De serie is gebaseerd op een boekenreeks van Robert Jordan. 

Robert Jordan 

Robert Jordan is de schrijversnaam van James Oliver Rigney Jr., een Vietnamveteraan en natuurkundige. Roberts begon in 1984 met het schrijven van 'The Eye of the World', het eerste deel van de boekenserie 'The Wheel of Time'. Oorspronkelijk zou de reeks zes delen krijgen, maar dat werden er veertien. Helaas mocht Jordan de voltooiing van zijn levenswerk zelf niet meemaken, omdat hij in 2007 overleed. De drie laatste delen werden daarom geschreven door Brandon Sanderson.

Amazon Prime Video

Sinds 2017 wordt er gewerkt aan een tv-serie van The Wheel of Time. Toen Amazon Studios als producent aan boord kwam, raakte het project in een stroomversnelling. Op 19 november gaat de serie van start op Amazon Prime Video. De streamingdienst heeft er alle vertrouwen in, want voordat er nog maar een aflevering is uitgezonden werd ook al een tweede seizoen van de serie besteld. De trailer geeft je alvast een indruk van de sfeer van de serie.

The Wheel of Time

Het centrale personage in The Wheel of Time is Moiraine Damodred. Ze is onderdeel van de Aes Sedai, een organisatie van vrouwen met machtige magische krachten. Moiraine trekt met vijf mensen rond de wereld, omdat ze gelooft dat één van hen de reïncarnatie is van een machtige kracht - de Herrezen Draak - die de wereld kan redden of verwoesten. Onderweg ontmoeten ze vrienden en worden ze achtervolgd door vijanden.

Rosamund Pike

De rol van Moiraine wordt gespeeld door Rosamund Pike. Je kent de Britse actrice uit Gone Girl en Jack Reacher. Onlangs ontving ze nog veel lof voor haar hoofdrol in I Care a Lot. Pike speelt graag en zeer overtuigend een ijsprinses, en lijkt daarmee de perfecte keuze voor de hoofdrol. 

Rosamund Pike in de rol van Moiraine Damodred

Josha Stradowski

Tussen de rest van de cast van The Wheel of Time komen we niet veel bekende namen tegen, maar wel die van Josha Stradowski. Deze jonge Nederlandse acteur maakt hiermee zijn internationale debuut, en dat is op zich al een knappe prestatie. Stradowski werd een bekend gezicht dankzij zijn rol als Pascal Roozen in SpangaS en speelde een van de hoofdrollen in de serie Hoogvliegers over de belevenissen van Nederlandse straaljagerpiloten.

In The Wheel of Time is Stradowski te zien in de rol van Rand al'Thor, een van de mensen van wie Moiraine vermoedt dat het de Herrezen Draak kan zijn.

Josha Stradowski (rechts) als Rand al'Thor

Seizoen 1

In het eerste voorproefje dat Amazon Prime Video vrijgaf van The Wheel of Time zie je de scène waarin Moiraine en Rand elkaar voor het eerst ontmoeten. Het eerste seizoen van de nieuwe fantasyserie krijgt acht afleveringen, waarvan de eerste drie op 19 november op Amazon Prime Video staan. Daarna volgt er wekelijks een nieuwe aflevering.