Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

2 december live om 20:30. Kijk hier of op kanaal 13 van Ziggo.

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

The Wheel of Time maakt goede start op Amazon: best bekeken serie van het jaar

Series | 8 dagen geleden | Jorrit van Broekhoven

©
Foto: Amazon
©
Foto: Amazon

Amazon Prime Video kon wel weer eens een succesje gebruiken. The Wheel of Time komt daarom precies op het juiste moment, want deze nieuwe fantasyreeks is voor de streamingdienst de best bekeken première van het jaar.

Afgelopen week presenteerde Amazon Prime Video de eerste drie afleveringen van The Wheel of Time, een fantasyserie naar de boeken van Robert Jordan. De serie kreeg niet alleen heel bemoedigende recensies, maar valt ook in de smaak bij de kijkers. Zowel fans van de boeken als Wheel of Time-newbies hebben de afleveringen massaal bekeken. Amazon noteerde tientallen miljoenen streams in het eerste weekend.

Lees hier wat wij vonden van The Wheel of Time op Amazon Prime Video

Series op Prime Video

Een fijne opsteker voor Amazon, dat bij zijn andere populaire series momenteel veel last heeft van vertragingen door het coronavirus. Zo wachten fans al tijden op nieuwe seizoenen van de bekroonde series The Marvelous Mrs. Maisel en The Boys. Verder werkt de streamingdienst al jaren aan wat een grote knaller moet worden: een serie die speelt in de wereld van The Lord of the Rings. Deze gaat echter pas in september van 2022 in première.

Kijkcijfers

Net als Netflix is Amazon de laatste tijd wat openhartiger over zijn kijkcijfers. Zo toont Amazon Prime Video tegenwoordig een top tien van titels die in Nederland het beste worden bekeken. Netflix heeft zulke overzichten al een poosje en lanceerde onlangs de website Netflix Top 10, waar de best bekeken series en films worden bijgehouden voor alle landen waar de dienst actief is. Ook is Netflix overgestapt op een nieuwe meetmethode. Vroeger telde de streamingdienst het aantal keren dat een titel werd gestart en minimaal twee minuten bekeken, maar tegenwoordig worden de daadwerkelijk gekeken uren opgeteld.

The Wheel of Time

Avontuur | serie | 2021

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie