Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Netflix komt met gierend spannend Noors-Israëlisch gijzelingsdrama

Series | 1 maand geleden | Jorrit van Broekhoven

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Tv-makers in Noorwegen en Israël sloegen de handen ineen voor een zinderend thrillerdrama rond een gijzelingsactie van Islamitische Staat. Vanaf volgende maand kijk je op Netflix naar The Girl from Oslo.

De 24-jarige Noorse Pia (Andrea Berntzen uit Utøya) wordt samen met twee Israëli's ontvoerd in de Sinaïwoestijn. Slecht nieuws, want meestal loopt het niet goed af met de gijzelaars van de terreurbeweging Islamitische Staat. Pia's ouders zijn diplomaten met de nodige contacten in het Midden-Oosten. Ze gaan koortsachtig aan de slag om hun dochter vrij te krijgen. Ondertussen maken de terroristen hun eisen bekend: de gijzelaars worden gedood tenzij er twaalf gevangenen IS-leden op vrije voeten worden gesteld.

What Happened in Oslo

Met tien afleveringen van een half uurtje die steeds eindigen met een cliffhanger, houdt The Girl from Oslo de spanning en de vaart erin. De serie - in Noorwegen uitgebracht als Bortført - werd onder andere opgenomen in Oslo, Tel Aviv en het Dode Zeegebied. Vanaf 19 december is de serie te zien op Netflix.