Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Alles over Wednesday, de nieuwe Addams Family-serie op Netflix

Series | 21 dagen geleden | Jorrit van Broekhoven

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Misschien ken je de klassieke tv-serie, waarschijnlijk ken je de films en vanaf volgende week kijk je op Netflix ook naar de nieuwe serie over The Addams Family. Wij stellen je even voor aan The Addams Family en de familieleden in de nieuwe serie Wednesday.

De Addams Family bestaat al sinds de jaren dertig van de vorige eeuw. Toen verschenen in tijdschrift The New Yorker de eerste cartoons over een griezelfamilie die groot genoegen schept in dingen die andere mensen eng of luguber vinden. Charles Addams gaf de familie in zijn grappen van één plaatje zijn eigen naam: The Addams Family. De cartoonist ging ermee door tot in de jaren vijftig.

Addams Family cartoon
Addams Family cartoon

The Addams Family

In 1964 verscheen de familie voor het eerst op tv in een zwart-wit serie, die de personages verder uitwerkte en de toon wat meer komisch maakte dan luguber. De serie kreeg maar twee seizoenen, maar werd eindeloos herhaald. Zo hebben verschillende generaties kennis kunnen maken met The Addams Family. In 1973 keerden de personages terug in een geanimeerde tv-serie.

The Addams Family tv-serie
The Addams Family tv-serie

De films

Twintig jaar later hadden de kinderen die waren opgegroeid met The Addams Family het zelf voor het zeggen in Hollywood. Barry Sonnenfeld maakte begin jaren negentig twee bioscoopfilms - The Addams Family en Addams Family Values - met dezelfde cast, met onder meer Raul Julia en Anjelica Huston als ouders Gomez en Morticia Addams, Christopher Lloyd als oom Fester en Nederlander Carel Struycken als de boomlange butler Lurch. Christina Ricci speelde de rol van tienerdochter Wednesday, die eigenlijk al goth was toen de stroming nog niet bestond. Eind jaren negentig was er ook nog even een nieuwe Addams Family tv-serie, maar die flopte enorm. De twee animatiefilms voor de bioscoop waren beter geslaagd.

The Addams Family film
The Addams Family film

Wednesday

Dochter Wednesday krijgt nu een eigen serie op Netflix, waarin de andere familieleden natuurlijk ook een belangrijke rol spelen. Hiermee komt een wens uit van producent Tim Burton, die eigenlijk graag de bioscoopfilms had gemaakt, maar destijds te druk was met zijn Batman-films. De serie Wednesday werd bedacht door Alfred Gough en Miles Millar, de mannen achter Smallville. Het verhaal concentreert zich op de middelbareschooljaren van Wednesday op de Nevermore Academy. Ze moet haar paranormale krachten leren te bedwingen, een reeks moorden onder de lokale bevolking stoppen en een bovennatuurlijk familiemysterie oplossen. Genoeg te doen dus! 

Adams Family scene
Wednesday scene

Jenna Ortega

In een sterk staaltje casting werd Jenna Ortega gekozen voor de rol van Wednesday. Je kent de jonge actrice misschien als de slimme tiener Ellie uit het tweede seizoen van de Netflix-serie You. Verder heeft ze een goede neus voor horrorrollen, want ze schitterde afgelopen tijd in de nieuwe Scream-film en de arthouse-horrorfilm X.

Wednesday
Wednesday

Catherine Zeta-Jones en Luis Guzmán

De ouders van Wednesday en broertje Pugsley worden gespeeld door Catherine Zeta-Jones en Luis Guzmán. Catherine Zeta-Jones maakte indruk in twee Zorro-films en Entrapment, maar de vrouw van Michael Douglas doet het de laatste tijd wat rustiger aan met acteren. De zeer herkenbare Luis Guzmán schitterde onder meer in Boogie Nights. Ook is hij een running gag in de tv-serie Community.

Morticia en Gomez in Wednesday
Morticia en Gomez in Wednesday

Christina Ricci

Christina Ricci, die Wednesday speelde in de films, keert dertig jaar later terug in de tv-serie in de rol van Marylin Thornhill. Ricci had een vaste rol in de serie Pan Am en heeft momenteel een belangrijke rol in Yellowjackets, de nieuwe Amerikaanse hitserie die binnenkort te zien is op SkyShowtime.

Christina Ricci in Yellowjackets
Christina Ricci in Yellowjackets

Datum en trailer

Op 23 november gaat Wednesday van start op Netflix. Alle acht afleveringen verschijnen dan in de catalogus. Kijk alvast onderstaande trailer voor een voorproefje.

Wednesday

Komedie | serie | 2022

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie