Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Emmy Awards: HBO haalt grote buit binnen met Watchmen en Succession

Series | 7 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

Ook zonder Game of thrones wist HBO dit jaar de uitreiking van de Emmy Awards te domineren. Superheldendrama Watchmen won elf awards, de zwart-komische dramaserie Succession won er zeven. Disney+ kan tevreden zijn met zeven Emmy's voor The Mandalorian.

Tijdens de 72ste Primetime Emmy Awards ging de HBO-serie Watchmen aan de haal met de Emmy voor beste miniserie. Ook spelers Regina King en Yahya Abdul-Mateen II vielen in de prijzen voor hun hoofd- en bijrol. Er ging ook een Emmy naar de scenaristen van Watchmen.

Succession

Het geprezen Succession, waarvan afgelopen jaar het tweede seizoen werd uitgezonden, kreeg de Emmy's voor beste dramaserie, acteur in een dramaserie (Jeremy Strong), regie en scenario. HBO scoorde verder nog een grote acteerprijs met Euphoria, waarvoor Zendaya de prijs voor beste actrice in een dramaserie verdiende. Beste acteur in een miniserie werd Mark Ruffalo voor I know this much is true, ook van HBO. Deze HBO-series zijn in Nederland te zien bij Ziggo Movies & Series.

Schitt's Creek

De andere grote winnaar van de avond was Schitt's Creek, een Canadese comedyserie die dit jaar zijn laatste seizoen beleefde. De comedy is in Nederland niet te zien bij de streamingdiensten of tv-zenders. Schitt's Creek won in totaal negen Emmy's, waaronder die voor beste comedy en voor hoofdrolspelers Eugene Levy en Catherine O'Hara. Er ging ook een Emmy naar bijrolspelers Annie Murphy en Dan Levy, de zoon van Eugene. Dan Levy kreeg ook een prijs voor zijn scenario's.

Mrs. Maisel

Emmyfavoriet The Marvelous Mrs. Maisel greep dit jaar grotendeels naast de prijzen. Ook Netflix kwam er bekaaid van af. De streamingdienst had 160 nominaties, maar scoorde voornamelijk prijzen in kleinere categorieën. Wel was er een Emmy voor de bijrol van Julia Garner in Ozark en de regie van Unorthodox.

The Mandalorian 

Ook voor Disney+ waren er onderscheidingen in minder prominente categorieën, maar met een totaal aantal van zeven Emmy's voor The Mandalorian heeft de nieuwe streamingdienst het in zijn eerste jaar niet slecht gedaan. Apple TV+ scoorde een Emmy voor de bijrol van Billy Crudup in The morning show.

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie