Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Ben jij al helemaal klaar voor de nieuwe Marvel-serie WandaVision?

Series | 4 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

Eindelijk: bijna anderhalf jaar na de lancering van Disney+ presenteert de streamingdienst zijn eerste Marvel-serie. WandaVision belooft heel vreemd te worden... maar wel interessant!

Kort nadat Disney+ beschikbaar kwam, was The Mandalorian te zien op de streamingdienst. Die Star Wars-serie was direct een succes, maar de Marvel-fans moesten langer wachten op hun eerste Disney+ original. WandaVision is de eerste in een hele reeks geplande Marvel-series. Op vrijdag 15 januari gaat hij van start.

Wat is WandaVision?

In WandaVision draait het om Wanda Maximoff, alias Scarlet Witch, en haar geliefde Vision. In de Avengers-films is Vision gedood door Thanos, maar in de nieuwe serie lijken Wanda en Vision samen een rooskleurig leven te leiden als jong echtpaar in een jaren vijftig-achtige setting. Op het eerste oog leeft het koppel in een oude sitcom, maar er is duidelijk meer aan de hand. Langzaam maar zeker dringt de werkelijkheid door in de schijnwereld.

Wie is Wanda?

Het Marvel-personage Wanda Maximoff is de tweelingzus van Quicksilver. In de strips verscheen Scarlet Witch voor het eerst in The X-Men strips als mutant met bijzonder sterke magische krachten. Haar kenmerkende rode outfit uit de strips is in de films ingeruild voor een meer sobere outfit. Wanda Maximoff wordt in het Marvel filmuniversum gespeeld door Elizabeth Olsen.

Elizabeth Olsen als Wanda Maximoff

Wanda Maximoff is voor het eerst te zien in Captain America: The winter soldier en ontwikkelt in die film romantische gevoelens voor Vision. Haar superkrachten zijn onder meer telekinese en telepathie. We zien haar voor het laatst op de begrafenis van Tony Stark in Avengers: Endgame.

Wie is Vision?

Vision wordt in de films gespeeld door Paul Bettany en verschijnt voor het eerst in Avengers: Age of Ultron. Het is de synthese van J.A.R.V.I.S., de kunstmatig intelligente assistent van Tony Stark, en een lichaam dat het uit zijn krachten gegroeide wapensyteem Ultron voor zichzelf had gebouwd. In Avengers: Infinity War wordt Vision vernietigd als Thanos de Mind Stone uit zijn hoofd rukt.

Paul Bettany als Vision

Hoe zat het ook alweer?

Ben je vergeten hoe het precies zat met Wanda Maximoff en Vision en wil je hun voorgeschiedenis nog eens terugzien? Dan heb je waarschijnlijk geen tijd om je door uren en uren Avengers-films te worstelen voordat WandaVision van start gaat. Maar we hebben we goed nieuws. Disney+ presenteerde eerder deze maand de serie Marvel Legends, waarin het verhaal van de helden uit het Marvel-universum in een paar minuten uit de doeken wordt gedaan. De eerste twee afleveringen in de serie zijn Wanda Maximoff en Vision, en je kunt ze nu streamen op Disney+.

Trailer

Heel veel heeft Disney+ nog niet losgelaten over de inhoud van WandaVision, dus tot aan de eerste aflevering zul je het met de trailer moeten doen. Veel wijzer word je er niet van, maar onze nieuwsgierigheid werd er in ieder geval door geprikkeld!

Meer van Marvel

Het hele Marvel-universum is nogal veel om te behappen. Wil je weten hoe je alle Marvel-films in de juiste volgorde kijkt? Lees dan dit verhelderende verhaal.

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie

Dit artikel ging over

Klik op de titels om deze direct te kunnen kijken