Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Het idiote waargebeurde verhaal achter de Netflix-serie Tríada

Series | 20 dagen geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Het verhaal van de Mexicaanse serie Tríada lijkt te gek om echt gebeurd te zijn, en dat is het ook, maar Tríada is wel losjes gebaseerd op een waargebeurd verhaal dat ongeveer net zo raar is.

In de thrillerserie Tríada ontdekt forensisch expert Rebecca dat het lichaam dat ze moet onderzoeken op een plaats delict als twee druppels water op haar lijkt. Die ontdekking leidt natuurlijk tot een enorme hoeveelheid vragen over haar eigen leven en identiteit. En de schok wordt zo mogelijk nog groter wanneer Becca een derde dubbelganger vindt. 

Gebaseerd op een waargebeurd verhaal

In de trailer stond het zinnetje 'gebaseerd op een waargebeurd verhaal'. Nu is dat wat overdreven want in de echte wereld was er -voor zover wij weten- nooit een forensisch expert die ontdekte dat ze twee identieke zussen had. 

Three Identical Strangers

Waar de makers op doelen is het echte verhaal van de documentaire Three Identical Strangers (te zien op Videoland en Prime Video) dat inderdaad een beetje lijkt op dat van Tríada. Die film gaat over de drie identieke Amerikaanse broers Eddy Galland, David Kellman en Bobby Shafran, die gescheiden opgroeien, niet van elkaars bestaan weten en twintig jaar later bij toeval worden herenigd. Wat dat geval nog gekker maakt is dat de drie bewust gescheiden werden voor een wetenschappelijk experiment. 

Wetenschappelijk experiment

De ene broer werd ondergebracht bij arme ouders, de tweede bij een gezin uit de middenklasse en de derde groeide op bij rijke ouders. De onderzoekers wilden weten hoe dat de karakters en het leven van de jongens zou beïnvloeden. Natuurlijk een compleet achterlijk experiment, maar dat kon nog in de jaren vijftig. 

De makers van Tríada hebben wat om dat verhaal heen gefantaseerd en kwamen toen met deze serie op de proppen. 
As identical triplets, all three men had the same genetics but their childhoods were quite different, with one raised in a working class home, another going to middle class parents and the third to a particularly affluent family.

Triada

Thriller | serie | 2023

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie