Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Waar blijft Ratched seizoen 2 op Netflix?

Series | 1 maand geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Het eerste seizoen over de moordzuchtige verpleegster Ratched was een van de grootste hits tot nu toe op Netflix. Maar van seizoen 2 is nog geen spoor. Hoe zit dat?

In september is het al twee jaar geleden dat Ratched in première ging op Netflix. De serie over Nurse Mildred Ratched (Sarah Paulson) was kleurrijk, over the top en spectaculair. En het publiek vrat het. De reeks eindigde op nummer 10 in de top van meest bekeken series van 2020 en dat is geweldig voor een serie die pas in september op de streamingdienst verscheen.

Het verhaal

Ratched speelt zich af in 1947 en dat is zo'n vijftien jaar vóór de gebeurtenissen in de film One Flew Over the Cuckoo's Nest uit 1975 waarin Mildred een iconische slechterik was. In acht afleveringen zie je hoe de ambitieuze jonge verpleegster verandert in de monsterlijke hoofdzuster met een voorliefde voor elektroshocktherapie. Naast Sarah Paulson waren ook Cynthia Nixon, Vincent D'Onofrio, Patricia Arquette en Sharon Stone te zien. Al haalde lang niet iedereen het einde. 

Ryan Murphy

Bedenker Ryan Murphy (Glee, American Horror Story, Nip/Tuck, Pose, The Politician, Hollywood) kreeg van Netflix al meteen toestemming om 2 seizoenen te maken van Ratched, maar voorlopig is het nog gissen wanneer dat tweede seizoen er gaat komen. 

Alles behalve Ratched

Op IMDb is te zien dat Murphy, - die een exclusief contract heeft met Netflix -, aan van alles werkt, maar niet aan het tweede seizoen van Ratched. Hij is bezig met een serie over seriemoordenaar Jeffrey Dahmer, een documentaire over zangeres/actrice Marlene Dietrich, hij werkt aan een serie over het ontstaan van #metoo, aan een film over drie gevallen popsterren uit de jaren negentig die samen een nieuwe supergroep vormen, aan een horrorfilm naar een kort verhaal van Stephen King, een horrorserie met Naomi Watts en aan een serie over de musical A Chorus Line

Gaat het er ooit nog van komen?

Het lijkt er dus verdraaid veel op dat Ratched seizoen 2 in de koelkast is beland en we alleen nog maar kunnen hopen dat het er ooit weer uitkomt. En dat terwijl het eerste seizoen eindigde met een enorme cliffhanger. Hopelijk komen we ooit nog te weten hoe het verder gaat met Mildred Ratched.