Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Dit zijn de fascinerende vrouwen uit de Netflix-serie Ratched

Series | 7 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Dames spelen de belangrijkste hoofdrollen in de fantastische serie Ratched. En wat voor vrouwen! Sarah Paulson, Cynthia Nixon, Sharon Stone, Sophie Okonedo en Judy Davis spelen de sterren van de hemel.

Ratched is sinds de première de best bekeken Netflix-serie wereldwijd en dat succes is voor een groot deel te danken aan de vele bijzondere dames die de reeks bevolken. 

Sarah Paulson als nurse Mildred Ratched

Mildred gaat door roeien en ruiten om aan de slag te kunnen in de psychiatrische inrichting Lucia. De nieuwe verpleegster komt met een heel speciaal doel en hoeveel slachtoffers daarbij vallen, maakt Mildred niet uit. In haar uniform ziet Mildred er uit om door een ringetje te halen en daarbuiten kleedt ze zich als een Hollywood-diva. 

Cynthia Nixon als Gwendolyn Briggs

Gwendolyn is de rechterhand van gouverneur George Wilburn. Ze is (net als in het echte leven) lesbisch, maar omdat dat niet wordt geaccepteerd in de jaren veertig is ze al een tijd getrouwd met een homoseksuele man. Tot ze verliefd wordt op Mildred. Het is een behoorlijk tijd geleden dat we Cynthia Nixon, die natuurlijk het meest bekend is van haar rol als Miranda in Sex and the city, zagen acteren. Cynthia ging na de serie een tijdje de politiek in. 

Sharon Stone als Leonore Osgood

Leonore is wanstaltig rijk en hult zich in de meest waanzinnige kleding, haar vaste compagnon is een aapje dat zo'n beetje op haar schouder woont. Lenore is geobsedeerd door de arts die ervoor zorgde dat haar zoon nu zonder armen en benen door het leven moet. Hij moet koste wat kost dood. Dit is een comeback voor voormalig sekssymbool Sharon Stone, die inmiddels 62 jaar is en er nog altijd beeldschoon uitziet. 

Sophie Onokedo is Charlotte Wells

Patiënte Charlotte is een lieve, schuwe vrouw. Normaal gesproken tenminste. Ze heeft, na een traumatische ervaring, meerdere persoonlijkheden in zich onder wie een bokser, een muzikant, een baby en het hoofd van het ziekenhuis, dr. Hanover zelf. En met al die verschillende persoonlijkheden kan het behoorlijk uit de hand lopen. De Britse actrice Sophie Onokedo speelt een geweldige rol in Ratched

Judy Davis als nurse Betsy Bucket

Betsy Bucket is de hoofdzuster in Lucia en stapelverliefd op haar baas, dr. Hanover. Wanneer Mildred Ratched op haar baan blijkt te azen, wordt het oorlog. Dat levert o.a. een hilarisch gesprek op over een perzik. De 65-jarige Judy speelde in haar carrière o.a. in een heel stel films van Woody Allen. 

Ratched

misdaad | serie | 2020

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie